Tudorie sau Camara, care e surpriza lui Ouzounidis în primul 11 al Craiovei? Pigliacelli, punctul slab al Craiovei în derby-urile cu FCSB

1 lună in urmă 2

În pauza prilejuită de meciurile echipelor naţionale, antrenorul Universităţii Craiova, Marinos Ouzounidis, a primit veşti bune. Golgheterul Koljic s-a antrenat normal şi face parte din lotul pentru derby-ul de azi, cu FCSB, programat de la ora 20.30, la Giurgiu.

Koljic nu poate juca mai mult de câteva minute, după o pauză de șase luni de zile, provocată de o gravă accidentare. Surpriza lui Marinos Ouzounidis avanposturi ar putea fi însă Alexandru Tudorie. Grecul este tentat să-l trimită pe teren din primul minut pe atacantul împrumutat de la Arsenal Tula. Acesta a jucat foarte puţin în perioada lui Cristiano Bergodi şi deloc, cât timp Cornel Papură a fost antrenor.

Totuşi, Ouzounidis i-a oferit mai multă încredere vârfului de 25 de ani şi acesta a reuşit, în etapa precedentă, primul său gol pentru Universitatea Craiova, transformând un penalty în prelungirile duelului cu UTA Arad. Tudorie şi-ar putea întâlni echipa pentru care a evoluat între 2015-2017, FCSB, pentru care a reuşit 3 goluri în 39 de meciuri. Meciul FCSB – Craiova se joacă duminică, 4 aprilie, de la ora 20:30, în etapa 29 a Ligii 1.

Tudorie sau Camara, care e surpriza lui Ouzounidis în primul 11 al Craiovei? Pigliacelli, punctul slab al Craiovei în derby-urile cu FCSB

În condiţiile în care Tudorie ar fi titular, Ivan ar fi mutat în dreapta, iar din schemă ar sări Alex Câmpanu, internaţionalul de tineret, care nu a prins niciun minut nici la Europeanul recent. De altfel, cele două dileme ale lui Ouzounidis pentru meciul de azi vizează două posturi: cel de atacant, Ivan sau Tudorie fiind soluţiile, şi cel de stoper, respectiv perechea lui Marius Constantin în linia defensivă, Bălaşa sau Papp fiind variantele grecului. Dacă Andrei Ivan va fi folosit vârf central, atacant dreapta ar putea fi ales spanionul Juan Camara, care ar fi, cu acest prilej, în premieră titular de când a venit la Universitatea Craiova.

Bancu, cea mai importantă absenţă

Autorul celor două assist-uri pentru Cicâldău în meciul tricolorilor cu Armenia, Nicuşor Bancu, este cea mai importantă absenţă de azi a oltenilor, căpitanul Universităţii Craiova fiind suspendat pentru derby-ul cu FCSB. În locul său va evolua Bogdan Vătăjelu, iar fundaş dreapta, post ocupat în meciurile anterioare de Vătăjelu, va fi Ştefan Vlădoiu, cel care a avut o evoluţie bună cu Germania, singurul meci în care a fost utilizat la Euro U21.

Pigliacelli, gafă aproape la fiecare derby cu FCSB

În poarta Craiovei suveran este Pigliacelli, aşa cum este de mai mult de un an, de când nu a părăsit poarta Craiovei nici măcar un minut. Pe de altă parte, portarul italian obinuieşte să gafeze la meciurile cu FCSB. S-a întâmplat şi în turul acestui sezon, când, în ciuda mai multor intervenţii foarte bune în partea secundă, italianul a primit primul gol pe colţul scurt, de la Dennis Man.

Pigliacelli a „comis-o” şi în sezonul trecut, pe final, iar Tsoumou a punctat decisiv pentru 0-1. În urmă cu un an, FCSB se impunea cu 4-1 pe Arena Naţională, dar Pigliacelli a facilitat prima reuşită a gazdelor, pasând la un adversar. Inclusiv la succesul oltenilor cu 2-1, din vara trecută, portarul italian a ezitat să iasă la reuşita lui Cristea, în urma unui corner. Pe de altă parte, Pigliacelli a marcat singurul său gol din carieră tocmai într-o deplasare la FCSB. Rezerva lui Pigliacelli, Laurenţiu Popescu, nu reprezintă o alternativă viabilă, mai ales că la ultimele meciuri în care a apărat poarta formaţiei-satelit a avut prestaţii dezamăgitoare, gafând neverosimil.

Cum ar putea arăta primul 11 al Universităţii Craiova: Pigliacelli – Vlădoiu, Bălaşa (Papp), M. Constantin, Vătăjelu – Mateiu, Nistor – Ivan, Cicâldău, Baiaram – Tudorie (Camara).

The post Tudorie sau Camara, care e surpriza lui Ouzounidis în primul 11 al Craiovei? Pigliacelli, punctul slab al Craiovei în derby-urile cu FCSB appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă