Tudor Șomăcescu este cel mai bine plătit baschetbalist român! La doar 16 ani, câștigă mai bine ca mulți jucători din Liga 1

2 săptămâni in urmă 17

  • Ligue 1: Lyon - PSG, duminică, 21:45, Digi Sport 1

  • Serie A: AS Roma - Juventus, duminică, 19:30, Digi Sport 1

Conform baschet.ro, Tudor câștigă 200.000 de dolari pe an în SUA, unde activează pentru echipa Team Overtime.  Mai exact, în Statele Unite ale Americii s-au pus bazele unei noi ligi pentru tinerii baschetbaliști. Se numește Liga Overtime Elite.

În martie 2021, brand-ul de social media Overtime, care adună peste 50 de milioane de urmăritori pe Instagram, Snapchat, Youtube, Facebook și TikTok, a pus bazele unei competiții la care iau startul trei echipe, alcătuite exclusiv din jucători cu vârste între 16 și 18 ani.

Tudor Șomăcescu, cel mai bine plătit baschetbalist român!

Cele trei echipe care se întrec în Overtime Elite sunt: Team Elite, Team OTE și Team Overtime. Românul Tudor Șomăcescu evoluează pentru Team Overtime, după ce a jucat și pentru liceul Sierra Canyon, alături de fiul lui LeBron James.

Baschetbalistul român a ajuns să câștige 200.000 de dolari pe ani datorită expunerii uriașe pe care noua ligă o are. Au fost atrași investitori cu nume sonore, care au plătit sume considerabile.

Știi cum se traduce o croazieră de lux în impactul asupra mediului înconjurător? Află Ce nu știai despre croaziere, pe Digi Life, de la 21:55.

În luna martie, Overtime a strâns 80 de milioane de dolari, datorită acțiunilor cumpărate de firma de investiții a lui Jeff Bezos, Drake, co-fondatorul Reddit Alexis Ohanian și jucători din NBA sau WNBA precum Devin Booker, Trae Young, Klay Thompson, respectiv Chiney Ogwumike, conform cnbc.com.

Până în martie, când a fost anunțată înființarea ligii Overtime Elite, compania strânsese aproximativ 140 de milioane de dolari. Astfel, jucătorii cu vârste curpinse între 16 și 18 ani au posibilitatea de a își începe carierele cu un salariu de cel puțin 100 de mii de dolari.

Dacă jucătorii care aleg să evolueze pentru una dintre cele trei echipe decid să nu își continue cariera în baschet, liga le asigură o bursă de 100 de mii de dolari pentru continuarea studiilor în colegiu. Dintre investitorii pentru această bursă îi amintim pe Kevin Durant și Carmelo Anthony.

Tudor Șomăcescu își dorește să devină al doilea jucător român din istoria NBA, după Gheorghe Mureșan. El va fi eligibil pentru draft începând cu 2024 și este considerat drept unul dintre cei mai promițători tineri baschetbaliști din afara Statelor Unite ale Americii. Rămâne de văzut dacă drumul ales de el îl va ajuta în a își atinge scopurile.

Galerie Foto

Etichete: nba , gheorghe muresan , ovetime elite , tudor somacescu

Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din

Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă