Tudor Boldor, printre cei mai buni „stejari” cu Tonga: „Suntem o mână de oameni și facem rezultate” + Tik Tok-ul și tabletele, probleme serioase! „Nu știu ce să facă dacă le dai mingea” | SPECIAL

1 săptămână in urmă 40

Tudor Boldor (24 de ani) este unul dintre rugbiștii care au impresionat în partida cu Tonga. „Stejarii” s-au impus sâmbătă, 32-20, iar jucătorul legitimat la CSA Steaua a marcat patru lovituri de penalitate.

Procentaj maxim, evoluție excelentă. Asta în condițiile în care urma să fie rezervă cu Argentina în iulie, dacă problemele la inghinali nu i-au dat pace. Nici la echipa de club unde a bifat o singură repriză.

A revenit acum, selecționerul Andy Robinson i-a dat credit și rezultatele s-au văzut. Asta după ce acum câteva luni nici nu puta merge de durere, dar să dea „la bețe”. Acum pare că totul a trecut și a venit soarele pe strada sa.

Tudor Boldor, printre cei mai buni „stejari” cu Tonga: „Suntem o mână de oameni și facem rezultate” + Tik Tok-ul și tabletele, probleme serioase! „Nu știu ce să facă dacă le dai mingea” | SPECIAL

Pe Tudor Boldor l-am interveviat ieri după recuperare. ProSport a realiziat un interviu cu unul dintre tinerii de perspectivă. L-am simțit fericit, dar preocupat. Atent la cuvinte, dar foarte sincer.

ProSport: A venit ‘și rândul tău. Te-am simțit afectat la unele partide în care nu jucai din diverse motive.

Tudor Boldor: S-au rulat mai mulți jucători în ultima perioadă, vin după o perioadă în care am fost accidentat o bună bucată de timp și sunt fericit. Am avut ceva emoții înainte de meci, dar mă bucur că a ieșit bine. A ieșit un meci bun!

Mai ești accidentat?

Am fost ok la meci, trebuie să mă mai pun la punct din punct de vedere fizic.

Te-am văzut cum la finalul meciului cu Tonga ai fost oprit de Andy Robinson. Ți-a zis câteva cuvinte chiar pe gazon. Poți să ne dezvălui detalii?

M-a felicitat pentru jocul prestat, era fericit! Mi-a comunicat că am respectat planul tactic și m-a și tras un pic de urechi pentru o fază (râde)! El nu e adeptul șuturilor peste linie, eu am încercat așa ceva, dar per total a fost mulțumit cu excepția acelei faze. Mi-a transmis să mă pregătesc bine pentru că va conta pe mine pe viitor.

4 din 4 cu Tonga „la bețe”! Bravo!

Un procentaj de sută la sută, m-am antrenat bine înainte de meci și mi-au ieșit toate patru „la bețe”, ceea ce mi-a dat un moral bun. Mă bucur că am contribuit la victorie.

S-a mai întâmplat să ai procentaj maxim?

Am avut sută la sută cu Baia Mare când am jucat acasă, am avut două de la 50 metri și atunci. Am fost declarat omul meciului. Stau bine cu „bețele” cât sunt sănătos. Pentru mine cea mai fericire e acum că am schimbat de problemele la inghinali.

Tudor Boldor, selecția cu numărul 10 la națională

Aici, partea tristă e că nu-ți poate spune nimeni cât ai de stat. Nu e ca la luxație când vine doctorul și îți zice că stai două săptămâni, e cu totul altfel.

15 jucători de la CSA Steaua la lot. Cum a fost?

E prima oară când sunt cu atâția colegi. Cred că a mai fost Timișoara acum câțiva ani în această situașie, dar asta poate ne dă un moral bun pentru viitor, pentru campionat.

Noi chiar vrem să reușim, de 13-14 ani vrem asta și n-am putut. Tot spunem asta, ar fi și pentru mine o premieră pentru că am doar o Cupă a României câștigată cu Steaua. Prea puțin.

Ce înseamnă locul 15 mondial pentru tine?

Are o semnificație aparte, am ajuns și la 10 selecții în meciul cu Tonga. Mă mândresc cu asta, sper să aducem suporterii la meci, aproape de noi. La cât de frumos a fost sâmbătă, sunt sigur că am fi avut un stadion plin.

Ne bucurăm că putem face rezultate față de fotbal. Știm ce condiții au, ce salarii au, câți copii vin la fotbal, și totuși noi stăm mai bine în clasamentul mondial. Ei nu pot să scoată capul, iar noi suntem o mână de oameni și reușim rezultate.

Când ai început rugby-ul?

Am mers la 7 ani la acest sport minunat, am fost legitimat la CSS 3 Steaua. Atunci am început sportul. Pe vremea aia Steaua avea toate grupele de copii și juniori. Poate că ar trebui ca antrenorii să meargă mai mult prin școli.

Dar acum la modă sunt tabletele și Tik-Tokul… Dacă dai o minge de fotbal unui copil nici nu știe ce să facă cu ea (râde). Darmite una de rugby.

Tudor Boldor crede în calificarea la Cupa Mondială din Franța

Cui dedici această victorie cu Tonga:

Dedic victoria familiei mele, mamei mele și tatălui meu, cei care mă susțin necondiționat. Ei îmi scriu și înainte și după meci, indiferent de ce se întâmplă. Dacă sunt titular sau nu, dacă sunt sănătos sau nu!

Urmează Italia A, pe 18 decembrie, sper să fiu sănătos. Avem șanse reale să mergem la Cupa Mondială 2023 în Franța, dacă vom câștiga cu Rusia și Portugalia pe teren propriu în februarie 2021, eu zic că suntem calificați direct dacă avem două victorii după aceste partide de pe teren propriu!

Sursă foto: Facebook / Rugby Romania

The post Tudor Boldor, printre cei mai buni „stejari” cu Tonga: „Suntem o mână de oameni și facem rezultate” + Tik Tok-ul și tabletele, probleme serioase! „Nu știu ce să facă dacă le dai mingea” | SPECIAL appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă