Ţucudean a ieşit campion de trei ori cu Dan Petrescu. L-a cunoscut bine, iar acum a spus ce părere are despre el

3 săptămâni in urmă 27

 • La Liga: Analiza sezonului, duminică, 19:45, Digi Sport 1

 • Bundesliga: Analiza sezonului, duminică, 21:15, Digi Sport 1

Dan Petrescu este antrenorul din România cu care a lucrat cel mai mult în perioada sa de vârf în fotbalul românesc şi a apucat să-şi facă o impresie despre cel mai de succes antrenor al celor de la CFR Cluj. 

Ce spune George Ţucudean despre Dan Petrescu după ce au luat împreună trei titluri de campion

"Am fost de trei ori campion cu el (n.r. Dan Petrescu) la CFR. Face totul pentru a câștiga, este un campion și tocmai de aceea tratează meciurile sută la sută indiferent de adversar.

Nu schimbă programele de antrenament, dar este atent la orice detaliu înainte de fiecare meci: mâncare, recuperare, vreme, suprafața de joc, starea fiecărui jucător, calitățile și defectele adversarilor fie că ne referim individual, fie ca echipă.

Efectiv nu îi scapă nimic și ne-a obișnuit în anii în care am lucrat împreună să creeze înaintea fiecărui joc acea tensiune care nu ne lăsa să ne relaxăm indiferent de adversarul pe care îl aveam în față. Toate aceste lucruri s-au văzut în rezultatele pe care le-a obținut”, a declarat George Ţucudean pentru specialarad.ro.

Ţucudean a renunţat definitiv la fotbal în vara anului 2020

 • 450.000 de euro a plătit CFR Cluj celor de la Viitorul (actuala Farul) în ianuarie 2018

În 2019, George Ţucudean a decis să renunţe temporar la fotbal pentru că era apăsat de posibilele probleme cu inima pe care le-ar fi putut avea după ce s-a operat în două rânduri la inimă, la Viena.

Medical, George putea să-şi continue cariera, dar a preferat să renunţe definitiv în vara anului 2020 la sportul de performanţă şi să preia o parte din afacerile familiei.

Ce trofee a câştigat George Ţucudean în carieră

 • 4 titluri de campion al României, 3 cu CFR Cluj şi unul cu FCSB
 • Două Cupe ale României, una cu FCSB şi una cu Dinamo
 • Două Supercupe ale României, una cu CFR Cluj şi una cu Dinamo
 • Jucătorul anului în România în 2018
 • De două ori golgheter în Liga 1, în 2017-2018, respectiv 2018-2019

La ce echipe a jucat Ţucudean in carieră

Ablaţie cardiacă, aşa se numeşte intervenţia chirurgicală suferită de Ţucudean la inimă

În martie şi în iulie 2019, George a fost la Viena şi a suferit două intervenţii, relativ minore, la cord. 

”George a suferit o intervenție la camera dreaptă a inimii. I-au cauterizat o chestie pe-acolo. Avea suflu sistolic. Îl sugruma la efort. Avea puls mare! Mi-au zis: ’Nu vă îngrijorați! Scoatem inima, o curățăm și o punem la loc, ca pe o piesă de mașină’”, a explicat la vremea respectivă Gheorghe Cosma, bunicul lui Țucudean.

Ce este ablaţia cardiacă, intervenţie suferită de George Ţucudean într-o clinică din Viena

 • Ablația cardiacă este o intervenție minim invazivă, care constă în cicatrizarea sau înlăturarea completă a țesutului inimii care provoacă tulburările de ritm cardiac.
 • Se introduce un cateter printr-o venă sau printr-o arteră până la nivelul inimii, unde se cauterizează țesutul responsabil de apariția aritmiei, cu ajutorul unei unde de radiofrecvență.
 • Ablația cardiacă se poate realiza și cu ajutorul unui laser, în care sunt încorporați senzori electrici. Cicatricea apărută în urma cauterizării va crea o barieră între țesutul sănătos și cel bolnav, iar semnalele electrice anormale trimise nu vor mai afecta cordul.
 • Ablația cardiacă durează între 3 și 6 ore și în timpul ei pacientul poate resimți o ușoară senzație de arsură, atunci când țesutul este cauterizat. De obicei, este necesară o zi de spitalizare, iar pacientul își poate relua activitatea în doar câteva zile.
Etichete: dan petrescu , george tucudean , ablaţie , tucudean dan petrescu

Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din

Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă