Trump și trei dintre copiii săi, trimiși în judecată de procurorul general din New York sub acuzații de fraudă în afaceri

1 săptămână in urmă 38

Miercuri, 21 Septembrie 2022, ora 19:44

4 citiri

Procurorul general din New York i-a trimis în judecată pe fostul preşedinte Donald Trump şi compania sa, acuzând o fraudă în afaceri care implică unele dintre cele mai valoroase active ale acestora, inclusiv proprietăţi în Manhattan, Chicago şi Washington, D.C, transmite Associated Press.

Procesul intentat de procurorul general Letitia James (Partidul Democrat), depus la tribunalul statului New York, este punctul culminant al anchetei civile de trei ani a democratului asupra lui Trump şi a Organizaţiei Trump.

Cei mai mari trei copii ai lui Trump, Donald Jr., Ivanka şi Eric Trump, au fost, de asemenea, inculpaţi, alături de doi directori de lungă durată ai companiei, Allen Weisselberg şi Jeffrey McConney.

Procesul încearcă să lovească în miezul a ceea ce l-a făcut celebru pe Trump, aruncând o lumină neagră asupra imaginii de bogăţie şi opulenţă pe care a îmbrăţişat-o de-a lungul carierei sale - mai întâi ca dezvoltator imobiliar, apoi ca prezentator TV în emisiunile "The Apprentice" şi "Celebrity Apprentice", iar mai târziu ca preşedinte.

Biroul lui James a petrecut mai mult de trei ani investigând evaluări frauduloase sau înşelătoare pentru proprietăţile din declaraţiile financiare anuale care au fost oferite unor potenţiali parteneri de afaceri, bănci sau funcţionari fiscali.

Scopul, a declarat biroul procurorului general, a fost acela de a lustrui imaginea de miliardar a lui Trump şi valoarea proprietăţilor sale atunci când acest lucru îi oferea un avantaj, în timp ce în alte momente minimiza valoarea activelor în scopuri fiscale.

"Dosarul depus astăzi nu se concentrează nici pe fapte, nici pe lege - mai degrabă, se concentrează exclusiv pe promovarea agendei politice a procurorului general. Este extrem de clar că Biroul Procurorului General şi-a depăşit autoritatea legală, băgându-se în tranzacţii în care nu a avut loc absolut nicio infracţiune. Suntem încrezători că sistemul nostru judiciar nu va tolera acest abuz de autoritate necontrolat şi aşteptăm cu nerăbdare să ne apărăm clientul împotriva fiecăreia dintre afirmaţiile nefondate ale procurorului general", a declarat Alina Habba, avocatul lui Trump.

Citește și:

Dedicație de la Ana Maria Prodan pentru Reghecampf de ziua antrenorului FOTO

Laurențiu Reghecampf împlinește astăzi 47 de ani, fostul antrenor de la FCSb și Universitatea Craiova aflându-se în Azerbaidjan, unde antrenează la Neftchi Baku. Reghe trăiește...

Foștii președinți americani în viață n-au fost invitați la funeraliile Reginei Elisabeta. Ce va face Donald Trump

Dacă președintele american în funcție, Joe Biden, va lua parte la ceremonia de înmormântare a Reginei Elisabeta, foștii lideri de la Casa Albă, printre care și Donald Trump, n-au fost...

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă