Trump riscă o amendă de până la 12 milioane de dolari, după ce hotelul său din Chicago a încălcat legea privind protecţia mediului timp de 3 ani

2 luni in urmă 1

Hotelul din Chicago al fostului președinte american Donald Trump a folosit în mod necorespunzător apa din râul Chicago pentru a răci clădirea, încălcând reglementările privind protecția mediului, conform unui judecător din Illinois, transmite Business Insider.

Hotelul din Chicago al fostului preşedinte american obținuse o autorizaţie care îi permitea să răcească clădirea cu apa din râul Chicago, dar aceasta a expirat în 2017 și nu a fost reînnoită. Astfel, timp de trei ani hotelul lui Trump a încălcat legislaţia privind protecţia mediului.

Procurorul general din Illinois a susținut că proprietatea lui Trump folosea zilnic 19 milioane de galoane de apă (72 de milioane de litri) din râul Chicago pentru a răci proprietatea și deversa în râu apă la o temperatură mai ridicată.

Potrivit Washington Post, procurorul general din Illinois a cerut ca judecătorul să impună amenzile maxime posibile: 50.000 de dolari pentru două abateri şi 10.000 de dolari pentru fiecare zi în care hotelul a continuat să răcească clădirea folosind apa din râu.

Lanțul hotelier al fostului președinte ar putea fi obligat să plătească amenzi de până la 12 milioane de dolari, însă e greu de crezut că o amendă de acest nivel poate fi aplicată, arată The Chicago Tribune.

Judecătoarea Sophia Hall a declarat că o pedeapsă va fi decisă la o dată viitoare.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă