Trucul secret care face pieptul de pui suculent. Ce trebuie să pui peste el, când îl gătești

3 săptămâni in urmă 16

Atunci când te pregătești să prepari un piept de pui delicios, iată câteva trucuri geniale care te ajută să faci carnea mai suculentă. Secretul pe care toate gospodinele îl cunosc. Ce trebuie să faci în bucătărie.

Cum faci pieptul de pui mai suculent cu doar 2 ingrediente din bucătărie

Pentru serile acelea în care vrei să pregătești ceva ușor de mâncare, pentru o cină slabă în calorii dar bogată în nutrienți, gospodinele îți recomandă cele mai bune sfaturi pentru a găti cel mai suculent piept de pui.

Un lucru important pe care toți românii trebuie să-l știe este faptul că pieptul de pui, fiind extrem de fin, se dezhidratează foarte repede, motiv pentru care gospodinele apelează la un truc genial pentru a-l face suculent.

Tot ce trebuie să faci este să pui pieptul de pui într-un vas de sticlă sau plastic, în care vei adăuga un litru de apă caldă și un praf de sare. Toarnă apă până când pieptul de pui este acoperit în întregime, lăsând carnea timp de 15 minute să se înmoaie.

De asemenea, experții în gastronomie recomandă să folosiți cel mai bun ulei pentru a coace carnea. Ungeți pieptul de pui cu ulei pe ambele părți și apoi puneți-l pe grătar sau în tigaie. Astfel, urmând acești pași, carnea albă nu se va usca și va fi acoperită de o crustă rumenă și delicioasă.

Cum obțineți cel mai fraged piept de pui

Pentru ca pieptul de pui să fie cât mai fraged, gospodinele recomandă să-l acoperiți cu un strat de condimente după gust, după ce ați uns carnea de pui cu ulei.

Pentru un gust savuros, pieptul de pui se combină perfect cu usturoiul, cimbrul, boia de ardei, turmericul, curry și toate tipurile de piper. Sarea și piperul rămân condimentele de bază ale fiecărui preparat culinar.

Pentru ca pieptul de pui să nu se usuce este foarte important să setați corect cuptorul la o temperatură mai mare și coaceți carnea ceva mai puțin timp decât este recomandat sau decât ați copt-o până acum.

Un alt sfat prețios este să nu pregătiți carnea de pui mai mult de 40 de minute, pentru ca pieptul să fie fin și suculent. De asemenea, carnea nu trebuie tăiată imediat după ce a fost scoasă din cuptor sau din tigaie.

Gospodinele ne recomandă să păstrăm pieptul de pui într-o folie de aluminiu sau în tigaia acoperită cu un capac de dimensiuni potrivite, pentru ca preparatul să fie suculent și delicios.

The post Trucul secret care face pieptul de pui suculent. Ce trebuie să pui peste el, când îl gătești appeared first on IMPACT.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă