Trucul pentru a găti corect peștele. Doar așa nu se lipește de tigaie

1 lună in urmă 37

Atunci când gătim pește există anumite detalii la care trebuie să fim atenți pentru ca preparatul să nu se lipească de tigaie. Gospodinele au dezvăluit cel mai mare secret al lor. Acesta este trucul pe care l-ai căutat ani de zile. Cum trebuie să procedezi pentru ca peștele să nu se lipească de tigaie atunci când îl prăjești.

Cum se gătește corect peștele

În sezonul estival și nu numai preparatele de pește sunt la mare căutare printre români. Fie că îl gătești la grătar, la cuptor sau pur și simplu preferi să-l tai bucățele și să-l savurezi în salate, peștele este foarte sănătos și hrănitor, deoarece conține multe proteine și nutrienți benefici organismului uman, printre care cele mai importante sunt Omega 3 și Omega 6.

De asemenea, este importantă să nu uităm faptul că peștele este alimentul pe care toți nutriționiștii îl recomandă în dietele echilibrate sau atunci când dorim să adoptăm un stil de viață sănătos. Mai mult de atât, un alt beneficiu al acestui preparat este faptul că necesită un timp de preparare extrem de scurt. La cuptor sau pe grătar, tot ce trebuie să faci este să pui câteva condimente și peștele este gata de a fi gătit.

Chef Joseph Hadad ne recomandă să ținem cont de proveniența peștilor atunci când dorim să pregătim un anumit preparat culinar și să nu le schimbăm între ele. De exemplu, dacă urmezi o rețetă care presupune folosirea unui pește de apă dulce, în cazul în care nu ai făcut rost de alimentul respectiv, nu este indicat să-l înlocuiești cu un pește de apă sărată și viceversa. De asemenea, specialiștii ne recomandă să folosim anumite tigăi pentru pește.

Trucul prin care peștele nu se lipește de tigaie

Există un moment în care gătitul peștelui ne pune pe toți în dificultate: acela în care alimentul se lipește de tigaie. Pentru a evita acest lucru și a ne bucura de diverse rețete de pește la tigaie, gospodinele spun că trebuie să curățăm bine pielea de solzi. Aceasta este comestibilă și se poate păstra la gătire, în cazul rondelelor sau fileurilor cumpărate din comerț.

Atunci când pui un file de pește la prăjit pentru, cel mai indicat este să poziționezi pielea să ia prima dată contact cu sursa de căldură. Pentru a evita ca peștele să se lipească de tigaie sau grătar, tot ce trebuie să faci este să ungi tigaia cu foarte puțină grăsime sau ulei. Cu toate acestea, ai grijă să încingi bine tigaia sau grătarul înainte de a pune peștele. Un alt secret pentru ca peștele să nu se lipească de fundul tigăii este să-l rostogolești prin puțină făină înainte de a-l pune la gătit.

The post Trucul pentru a găti corect peștele. Doar așa nu se lipește de tigaie appeared first on IMPACT.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă