Tronson vital din Centura Bucureștiului, lărgit la patru benzi. Dispare accesul direct din interiorul proprietăților de pe traseu

2 luni in urmă 24

Unul dintre semi-inelele cel mai des ambuteiate pe Drumul Național Centura Bucureștiului va fi modernizat.

Este vorba despre "sfertul" sudic, în lungime de 17 kilometri, care face legătura între șoseaua Giurgiului și intersecția cu autostrada A2.

"Compania de drumuri a lansat astăzi licitația pentru un studiu de fezabilitate în vederea creșterii siguranței rutiere și fluidizării traficului pe șoseaua de centură a Bucureștiului.

Foarte important - pe semi-inelul sudic, între DN5 și A2 (rămas restant pentru modernizare), șoseaua va fi lărgită de la 2 la 4 benzi, iar acest proiect este inclus și el în licitația pentru elaborarea studiului de fezabilitate.

Proiectul va presupune amenajarea modernă a intersecțiilor de pe DNCB de la:

🔵 Ștefănești,
🔵 Tunari,

🔵 Splaiul Unirii,
🔵 DC13 (Strada Leordeni)", spune Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor, într-o postare pe Facebook.

Ministrul spune că îmbunătățiri semnificative vor fi realizate și în partea de nord a Centurii:

"➡️ se vor construi drumuri colectoare (paralele cu drumul național de centură, care se conectează cu acesta respectând standardele de siguranță. Practic, se evită accesul pe DNCB direct din interiorul proprietăților de pe traseu);

➡️ vor exista pasaje sau pasarele pietonale, fie subterane, fie supraterane;

➡️ vor fi amenajate trotuare, parcări și stații de autobuz;

➡️ vor fi montate panouri fonoabsorbante.

Tronsonul de 17 kilometri care va fi lărgit la patru benzi este unul dintre cele mai aglomerate de pe Centura Capitalei

Studiul de fezabilitate va analiza și felul în care drumul național de centură a Capitalei poate fi interconectat cu proiectele adiacente, gestionate de autoritățile locale sau centrale (spre exemplu, parcări park & ride sau platforme multimodale), astfel încât să existe o viziune integrată a transportului în zona București-Ilfov.

Proiectarea ambelor sectoare este estimată la circa 10 milioane de lei, bani proveniți din fonduri europene, iar perioada maximă de finalizare a studiilor este de 10 luni. Ofertele se pot depune până la final de septembrie", mai scrie Drulă în postare.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă