Trofeul Euro 2020 a ajuns la București. În discursul său, Răzvan Burleanu a vorbit despre copilul mort pe un teren de sport, în Galați

2 săptămâni in urmă 29

Trofeul Euro 2020, competiție care se va desfășura în acest an, între 11 iunie și 11 iulie, a ajuns duminică, 25 aprilie la București, în cadrul unui turneu care va include toate orașele gazdă ale competiției fotbalistice. Cupa a parcurs un traseu care a inclus zone și clădiri-simbol din Capitală, apoi a fost prezentat la Arena Națională.

Trofeul Henri Delaunay, botezat după numele inventatorului competiției, a ajuns în România cu 50 de zile înainte de startul turnelui.

Până să ajungă la Arena Națională, în jurul orei 13.00, cupa a trecut pe la Primăria Capitalei, prin Piața George Enescu, Piața Universității sau Piața Constituției.

„Faptul că trofeul este aici e garanția că Euro 2020 se va disputa în țara noastră”, a declarat, le Arena Națională, Răzvan Burleanu, președintele FRF. Pe 23 aprilie, orașele Bilbao şi Dublin au fost excluse de la Euro 2020

În discursul său de la Arena Nțională, Burleanu a evocat tragedia de la Galați, de sâmbătă, 24 aprilie, când un copil de 10 ani a murit pe un teren de sport.

„E un eveniment tragic, ne-a marcat pe toți. E și un semnal de alarmă pentru autoritățile naționale și locale, că investițiile sunt importante, nu un moft, e vorba, de fapt, despre viață și moarte”, a spus șeful FRF, care a spus că organizarea Euro 2020 lasă în urmă trei stadioane noi ridicate.

Nicușor Dan: „Faptul că vor fi fani este un semn de speranță că vom reuși să trecem peste pandemie”

La ora 11.00, trofeul a ajuns la sediul Primăriei Capitalei, unde Nicușor Dan, primarul Capitalei, a susținut o declarație prin video-call, deoarece se află în carantină, după ce un membru al familiei a fost depistat pozitiv cu Covid.

„E pentru prima oară, după mai bine de un an, când vom avea evenimente sportive cu public. Peste 13.000 de oameni vor fi prezenți în Arena Națională la meciurile de la EURO 2020. Este, deci, un semn de speranță că vom reuși cu toții să trecem peste această pandemie”, a spus edilul.

Suntem în grafic cu tot ce trebuie să facem. Vă asigur că la ora startului totul să fie gata pentru un eveniment e înaltă clasă. Bucureștiul va fi o gazdă primitoare 

Nicușor Dan:

Gheorghe Popescu, consilier onorific al Guvernului României pentru Euro 2020, a subliniat, apoi, „mare onoarea să primim, astăzi, la București un trofeu, care, în istoria sa, a fost îmbrățisat de jucători de legendă ai fotbalului mondial”. „Ca jucător, am participat la două ediții ale Campionatului European, în Anglia 1996 și Belgia & Olanda 2000, și am avut posibilitatea, din interior, să constat magnitudinea și importanța acestui eveniment”, a completat fostul căpitan al naționalei, citat de Agerpres.

La evenimentul de la sediul Primăriei Capitalei au mai participat Gabriela Szabo, Miodrag Belodedici și Dorinel Munteanu, ambasadorii Bucureștiului, oraș gazdă al competiției. „Munti” a primit utrofeul din partea viceprimarului Stelian Bujduveanu.

Programată iniţial în 2020, Euro 2020 a fost amânată pentru 2021 ca urmare a pandemiei de coronavirus.

Euro 2020, ediţie aniversară care celebrează 60 de ani de la primul Campionat European, se va desfăşura în 11 oraşe: Bucureşti (România), Baku (Azerbaidjan), Copenhaga (Danemarca), Londra (Anglia), Munchen (Germania), Budapesta (Ungaria), Roma (Italia), Amsterdam (Olanda), Sankt Petersburg (Rusia), Glasgow (Scoţia) și Sevilla (Spania).

România a primit organizarea a patru meciuri din cadrul Campionatului European de fotbal pe Arena Naţională din Capitală. Bucureştiul va găzdui trei partide în cadrul Grupei C şi una în faza optimilor de finală.

Trofeul ce se află duminică la Bucureşti va fi oferit câştigătoarei finalei ce va avea loc pe 11 iulie, pe stadionul Wembley din Londra.

Foto: captură Pro X

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă