Tribunalul Constanta a dispus inceperea procesului fostului primar Decebal Fagadau, acuzat de abuz in serviciu. Decizia nu este definitiva

1 lună in urmă 2

Tribunalul Constanta a respins, luni, ca fiind neintemeiate, cererile si exceptiile formulate de fostul primar al Constantei, Decebal Fagadau, privind legalitatea sesizarii instantei de catre DNA, intr-un dosar in care acesta a fost trimis in judecata pentru abuz in serviciu, instanta dispunand inceperea procesului.

In acelasi dosar a fost trimis in judecata si fostul secretar al Primariei Constanta, Marcela Enache.

"Respinge, ca neintemeiate, cererile si exceptiile formulate in cauza de catre inculpatii Fagadau Decebal si Enache Marcela, cu privire la legalitatea sesizarii instantei si a administrarii probelor de catre organele de urmarire penala, in dosarul de urmarire penala nr. 144/P/2019 al Directiei Nationale Anticoruptie - Serviciul Teritorial Constanta.

In baza (...), constata competenta si legalitatea sesizarii instantei prin rechizitoriul emis la data de 22.12.2020, in dosarul de urmarire penala (...), precum si legalitatea administrarii probelor si a efectuarii actelor de urmarire penala si dispune inceperea judecatii privind pe inculpatii: 1) Fagadau Decebal, trimis in judecata pentru savarsirea infractiunii de abuz in serviciu, (...); 2) Enache Marcela, trimisa in judecata pentru savarsirea infractiunii de complicitate la abuz in serviciu", reiese din solutia pe scurt formulata de judecatori.

Conform sursei citate, decizia nu este definitiva, putand fi contestata in termen de 3 zile de la comunicare.

Potrivit DNA, in anul 2015, "inculpatii Fagadau Decebal si Enache Marcela si-ar fi incalcat atributiile de serviciu prevazute de dispozitiile legale in legatura cu vanzarea a trei terenuri din domeniul privat al municipiului Constanta" si ar fi produs patrimoniului municipiului Constanta un prejudiciu de peste 130.000 de euro, "concomitent cu obtinerea unui folos necuvenit pentru cumparatori".

CITESTE SI:Romanul recunoscut drept unul dintre cei mai mari experti din lume in boli neuropsihice. A fost numit "cercetatorul anului 2021" in domeniul schizofrenieiStudiile lui Vlad Voiculescu comparativ cu omologii europeni. Ce CV-uri prezinta alti 10 ministri ai Sanatati din tari ale UECand ajung in Romania primele doze de Johnson&Johnson: "Are doua caracteristici care il diferentiaza de celelalte vaccinuri existente"VIDEO FOTO Imagini care taie rasuflarea filmate in Sinaia. Ursi plimbandu-se agale printre masini si oameni intr-o zi turistica plinaTopul celor mai periculoase bombe calorice. Ce contin mancarurile consumate pe repede inainte de foarte multi romani
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă