Tribunalul Buzău a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a unui sportiv, acuzat de trafic de droguri în formă continuată. Este vorba de Sabin Badulescu, campion la Skanderbeg

1 lună in urmă 17

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Buzău au dispus reținerea pentru 24 de ore a unui inculpat pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc în formă continuată. Tribunalul Buzău a admis cererea procurorilor și a dispus arestarea preventivă a inculpatului pentru 30 de zile.  Conform informațiilor G4Media, este vorba despre sportivul Sabin Badulescu, campion la Skanderbeg.

Sursa Foto: Facebook

„În cauză s-a reținut faptul că, la data de 25.03.2021, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiunilor de serviciu, lucrătorii de poliție din cadrul Secției de poliție rurală Merei au oprit în trafic un autoturism. În timpul legitimării conducătorului auto, un lucrător de poliție a observat pe bancheta din spate un recipient din plastic, ce conținea materie vegetală de culoare verde specifică genului canabis. În urma verificărilor, s-a stabilit faptul că respectivul recipient conținea cantitatea de aproximativ 400 de grame de cannabis.  La data de 26.03.2021, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Buzău împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul SCCO Buzău au efectuat un număr de 4 percheziții domiciliare, pe raza județului Buzău și a municipiului București, în urma cărora au fost ridicate părți componente ale unei instalații necesare pentru asigurarea unei culturi de canabis, 24 ghivece cu rădăcini de plante tăiate, resturi de materie vegetală cu miros înțepător și aspect specific plantei canabis, precum și 69 de ghivece cu plante de cannabis în stare incipientă de dezvoltare.
La data de 27.03.2021, Tribunalul Buzău a dispus arestarea preventivă a inculpatului, pentru o perioadă de 30 de zile.
Acțiunea a beneficiat de sprijinul  lucrătorilor de poliție din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Buzău și al ofițerilor de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti şi Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti”, se precizează în comunicatul transmis de DIICOT.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Sursa foto: Facebook si DIICOT

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă