Tribunalul București a respins suspendarea stării de alertă din Sectorul 1. ”Iată că e bine și corect ceea ce facem”

2 luni in urmă 51

Tribunalul Bucureşti a respins joi, 19 august, suspendarea stării de alertă pentru a fi rezolvată problema gunoaielor.

Primarul Clotilde Armand, anaunțat joi seară că magistrații au respins cererea depusă de consilierii locali ai PSD privind suspendarea stării de alertă declarată în luna iulie de Comitetul pentru Situații de Urgență al Sectorului 1. ”Iată că e bine și corect ceea ce facem”, a subliniat Clotilde Armand pe Facebook.

”Respinge excepția lipsei de interes ca neîntemeiată. Respinge excepția lipsei capacitățîi procesuale de folosință a pârâtei Primăria Sectorului 1 Bucureşți că neîntemeiată. Admite excepţia lipsei calitățîi procesuale pasive a pârâtei Primăria Sectorului 1 Bucureşti. Respinge acţiunea faţă de pârâta Primăria Sectorului 1 Bucureşti că fiind formulată în contradictoriu cu o persoană fără calitate procesuală pasivă.

Respinge cererea de suspendare a executării actului administrativ că neîntemeiată”, se arată în motivarea judecătorilor.

Decizia judecătorilor nu este definitivă, aceasta putând fi atacată cu recurs în termen de 5 zile de la comunicare.

În luna iulie, autoritățile locale au decretat stare de alertă în Sectorul 1, decizia fiind luată de prefectul Capitalei. În Sectorul 1 sunt 2.700 de tone de gunoi neridicat.

Concret, Consiliul Local a Sectorului 1 va avea posibilitatea să contracteze un alt prestator de servicii de salubritate. Noul cadru legal va permite achiziția în regim de urgență.

Starea de alerta este reglementată de ordonanța de urgență 21 din 2004 şi se referă la punerea de îndată în aplicare a planurilor de acţiuni şi măsuri de prevenire, avertizare a populaţiei, limitare şi înlăturare a consecinţelor situaţiei de urgenţă.

Ulterior, PSD a anunţat că atacă în instanţă şi cere suspendarea stării de alertă declarată de către Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă al Sectorului 1.

Citeste si:

 "Era un coșmar traversarea lui. Fusese reabilitat în 2018"

Un nou contract de 12,5 milioane de lei pentru TelDrum, încheiat cu Consiliul Județean Teleroman

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă