Trenuri întârziate după ce mai mulți copaci au căzut pe calea ferată în urma furtunilor

2 luni in urmă 19

Mai mulți copaci au căzut pe calea ferată în urma furtunilor puternice din noaptea de joi spre vineri, astfel că unele trenuri au acumulat întârzieri de peste 3 ore.

Conform CFR SA, pe raza regionalei Iași au fost probleme în cursul nopții din cauza vântului puternic, fiind necesară intervenția cu 5 drezine pantograf și personal feroviar pentru remedierea deranjamentelor înregistrare la linia de contact și pentru îndepărtarea arborilor prăbușiți pe calea ferată. Zonele afectate au fost Poiana Ilvei - Leșul Ilvei, Ilva Mare - Măgura Ilvei și Iacobeni - Mestecaniș.

Trenuri afectate în cursul nopții:

  • IR 1837 a înregistrat o întârziere de aproximativ 190 de minute, staționat pentru accesul drezinelor pantograf, cu care s-a acționat între stațiile Poiana Ilvei - Leșul Ilvei și Ilva Mare - Măgura Ilvei. Intervențiile au impus înlocuirea firului de contact rupt de arborii prăbușiti, înlocuirea de izolatori (5), console (4), colectoare (2), tiranți (7), port-fixatori (3), pendule (27) și refacerea legăturilor electrice rupte.
  • IR 1765 și IR 1766 au circulat cu locomotive Diesel între stațiile Mestecăniș - Vatra Dornei.

Intervențiile au fost finalizate în jurul orei 03:20.

De asemenea, vineri dimineață pe raza stației CF Lehliu s-a circulat în condiții speciale, din cauza unui deranjament la sistemul de dirijarea electronică a trenurilor, iar mai multe trenuri au acumulat întârzieri de zeci de minute. CFR SA a anunțat că deranjametul din Gara Lehliu a fost remediat la ora 9.50.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă