Trenul Gara de Nord – Aeroportul Otopeni va circula din decembrie! Anunțul lui Gică Popescu

4 luni in urmă 14

Trenul ce face legătura între Gara de Nord și Aeroportul Otopeni va intra în circulație din decembrie, însă garniturile vor pleca de la capăt de linie la un interval de o oră.

Gică Popescu este consilierul onorific al premierului pentru organizarea EURO 2020 și a anunțat că ruta de la Gara de Nord la Aeroportul Internaţional „Henri Coandă” va dura 15 minute.

„Magnitudinea acestui proiect m-a făcut să accept. A fost acest proiect la care eu am ţinut foarte mult, cel cu calea ferată. Nimeni nu credea că se va rezolva. Chiar mi-au zis mulți să nu ies public să declar pentru că după o să se spargă toate în capul meu. Îl vor introduce în Mersul Trenurilor la 1 decembrie, dar el este funcţional”, a spus Gică Popescu potrivit AS.ro.

Gică Popescu: „E proiectul meu de suflet”

În mai, fostul mare internațional afirma: „De la aeroport la Gara de Nord în 15 minute! După ce am vizitat săptămâna trecută cele trei stadioane aflate în construcţie pentru EURO 2021, deja îi puteam spune aşa, astăzi am inspectat, alături de domnii Lucian Bode, ministrul Transporturilor, şi de Ionuţ Stroe, ministrul Sportului, lucrările de la calea ferată care va lega Aeroportul Otopeni de Gara de Nord. Sunt printre puţinii care au crezut în acest proiect.

Când vorbeam despre calea ferată de la Otopeni la Gara de Nord, oamenii mă priveau cu neîncredere. Pe undeva, erau îndreptăţiţi. Ultimul tronson de cale ferată în România s-a construit în 1984 … Mi-am asumat public proiectul acesta şi mărturisesc că m-a încercat azi, văzând că lucrările sunt gata în proporţie de 70 la sută, o senzaţie de mândrie, dar şi de emoţie. Pot spune că este proiectul meu de suflet”.

„Am participat la un test pe singura linie de cale ferată nou construită din 1984 încoace (…) Legătura Gara de Nord – Aeroport este esențială. În acest ritm și în acest fel vom reuși să modernizăm infrastructura din România și nu întâmplător am participat la atâtea evenimente în ultimele zile, la metrou, la autostradă. România are nevoie de o dezvoltare economică sustenabilă, puternică și avem nevoie de infrastructură de transport, a spus și președintele Iohannis.

Gică Popescu, dezvăluiri incredibile din închisoare: „Am ajuns la performanța să fac quatro formaggi cu termoplonjonul”

„În închisoare încerci să găsești un echilibru. Nu e deloc plăcut să fii acolo. Am gătit mult, îmi permiteam. Aduceam mâncare de acasă sau luam paste de la magazin și aveam tot felul de improvizații legale. Nu te lăsa nimeni să ai un aparat, așa că faceam paste cu fierbătorul sau termoplonjonul. Am ajuns la performanța să fac quatro formaggi cu termoplonjonul. Cumpăram patru tipuri de brânză de la magazin sau primeam pachet. În general, mâncam ceea ce primeam de acasă”, a anunțat Gică Popescu.

 

The post Trenul Gara de Nord – Aeroportul Otopeni va circula din decembrie! Anunțul lui Gică Popescu appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă