Treizeci şi opt de tone de deşeuri din plastic din Marea Britanie, descoperite în două containere în Portul Constanţa

1 săptămână in urmă 20

 Politia de Frontiera Deseuri FOTO: Politia de Frontiera

Treizeci şi opt tone de deşeuri din plastic au fost descoperite de autorităţi în două containere sosite din Marea Britanie în Portul Constanţa, marfa fiind returnată societăţii exportatoare, potrivit unui comunicat transmis de Politia de Frontiera. 

SÂMBĂTĂ, 08 IANUARIE 2022, 14:31

SURSĂ: realitatea.net AUTOR: Alexandru Buzica

Potrivit unui comunicat de sâmbătă al Gărzii de Coastă, poliţiştii de frontieră împreună cu inspectorii vamali şi comisari ai Gărzii de Mediu au verificat în data de 7 ianuarie, două containere încărcate cu deşeuri care urmau să intre în România.

“Acestea erau importate din Marea Britanie de către o societate comercială de pe teritoriul României. În urma verificărilor suplimentare, a rezultat faptul că în containere se aflau încărcate 37.920 kilograme de deşeuri plastice, iar autorităţile au constatat faptul că anumite rubrici din anexele prezentate nu erau completate, nefiind astfel respectate prevederile legale în vigoare, iar societatea importatoare avea autorizaţia de mediu expirată”, a transmis Garda de Coastă.

Sursa citată menţionează că autorităţile de control au luat măsura interzicerii accesului pe teritoriul României a deşeurilor respective şi returnarea încărcăturii la societatea exportatoare din Marea Britanie.

De asemenea, a fost întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunilor de import ilegal de deşeuri cu încălcarea dispoziţiilor legale în domeniu şi introducerea pe teritoriul României a deşeurilor de orice natură în scopul eliminării acestora.

REALITATEASPORTIVA.NET


REALITATEASTAR.NET


TABU.RO


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă