Trei secţii ale Spitalului Mangalia, închise după ce mai mulţi angajaţi au fost confirmaţi cu COVID

1 săptămână in urmă 12

Secţiile Pediatrie, Neonatologie şi Obstetrică-Ginecologie ale Spitalului Mangalia au fost închise după ce 19 angajaţi au fost depistaţi pozitiv COVID, a informat, joi, administraţia locală, transmite Rador.

„Mai multe secţii din cadrul Spitalului Municipal Mangalia au fost închise, miercuri, după ce angajaţi ai unităţii medicale au fost testaţi pozitiv la infecţia cu coronavirus. Potrivit reprezentanţilor instituţiei medicale este vorba de un număr de 19 angajaţi din cadrul Secţiilor: Obstetrică-Ginecologie, Neonatologie, Pediatrie“, se arată într-un comunicat de presă transmis de Primăria Mangalia.

Managerul Spitalului Mangalia, Alina Dan, a anunţat că pacienţii care au nevoie de servicii medicale în respectivele secţii sunt direcţionaţi către cele mai apropiate unităţi medicale.

„Conform procedurilor legale în astfel de situaţii, am luat toate măsurile sanitare care se impun, astfel că secţiile Obstetrică-Ginecologie, Neonatologie şi Pediatrie au fost temporar închise, timp de 7 zile, iar internările direcţionate către cele mai apropiate unităţi medicale. Camera de gardă de la Pediatrie rămâne în continuare deschisă, doar pentru urgenţe, în cadrul Pavilionului A“, a declarat Alina Dan, citată în comunicat.

Ea a mai precizat că a fost înştiinţată conducerea DSP Constanţa, cea de la Ambulanţă, precum şi cea a spitalelor din apropierea Mangaliei, în eventualitatea în care vor fi pacienţi care vor avea nevoie de internare pe secţiile respective.

„Imediat ce situaţia va permite redeschiderea secţiilor, reprezentanţii spitalului vor informa, în timp util“, a subliniat managerul spitalului din Mangalia.

Sursa foto: Pixabay

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă