Trei persoane care au adus ilegal în România o cantitate uriașă de pietre semipreţioase, arestate preventiv VIDEO

2 săptămâni in urmă 40

Miercuri, 17 Noiembrie 2021, ora 10:59

20 citiri

Trei persoane au fost arestate preventiv de Tribunalul Bucureşti într-un dosar în care sunt acuzate că ar fi introdus ilegal din Ucraina pe teritoriul României, prin punctul de trecere a frontierei Siret, pietre semipreţioase - chihlimbar, a informat DIICOT.

Potrivit unui comunicat, vinerea trecută, 12 noiembrie, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Structura Centrală au dispus reţinerea, pentru 24 de ore, a trei persoane, pentru constituire a unui grup infracţional organizat şi contrabandă.

Procurorii au reţinut că, în cursul lunii martie, cei trei ar fi constituit, pe teritoriul României, un grup infracţional organizat, în scopul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, respectiv introducerea ilegală din Ucraina în România, prin sustragerea de la controlul vamal, prin punctul de trecere a frontierei Siret, de pietre semipreţioase (chihlimbar).

"După introducerea în ţară, marfa era depozitată de către liderul grupării, care, ulterior, o transporta şi preda, în vederea expedierii, prin intermediul societăţilor de curierat şi transport internaţional, către destinatari din Polonia, Ungaria, Lituania şi Cehia, sub forma unor colete poştale, cu greutăţi cuprinse între 25 şi 30 de kilograme, declarându-se, în mod nereal, că acestea ar conţine diferite bunuri", se precizează în comunicat.

Astfel, spun anchetatorii, în perioada martie - noiembrie, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, membrii grupării ar fi introdus, în mod ilegal, pe teritoriul României, cantitatea totală de 5.151,56 de kilograme de chihlimbar.

"La data de 11 noiembrie, procurorii DIICOT - Structura Centrală împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul DCCO - Serviciul de Combatere a Macrocriminalităţii Economico-Financiare şi ai BCCO Suceava - Serviciul de Combatere a Finanţării Terorismului şi Spălării Banilor au efectuat o acţiune de prindere în flagrant a unui inculpat, în timp ce deţinea cantitatea de 75 de kilograme de chihlimbar brut, provenit din contrabandă", menţionează DIICOT.

La aceeaşi dată, arată sursa citată, procurorii DIICOT - Structura Centrală împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul DCCO au efectuat un număr de patru percheziţii domiciliare, pe raza judeţelor Ilfov şi Suceava, în urma cărora au fost descoperite aproximativ 584 de kilograme de pietre semipreţioase.

De asemenea, în cauză a fost aplicată măsura sechestrului asigurător asupra sumelor de 2.000 de euro şi 600 de lei (identificate în numerar), fiind ridicate, totodată, în vederea continuării cercetărilor, mai multe înscrisuri, telefoane mobile şi un laptop.

DIICOT informează că, la data de 13 noiembrie, Tribunalul Bucureşti a dispus arestarea preventivă a celor trei, pentru o perioadă de 30 de zile.

Citeste si:

Miniștrii de externe din România și Ucraina, la Washington pe fondul mișcării trupelor ruse la granița cu Ucraina ANALIZĂ

Ministrul român de externe, Bogdan Aurescu și omologul său ucrainean Dmitro Kuleba se vor afla zilele acestea la Washington pentru discuții cu secretarul de stat american Antony Blinken....

Focuri de armă la granița cu Ucraina. Țigări de contrabandă în valoare de peste 108.000 lei, confiscate de polițiști

Poliţiştii de frontieră de la I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au desfăşurat mai multe acţiuni pentru prevenirea şi combaterea contrabandei cu ţigări, în urma cărora au confiscat peste 9.200...

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă