Trei noi focare de COVID-19 în licee, cu 39 de elevi pozitivi în Timiș la o săptămână după începerea școlii

1 săptămână in urmă 13

Marti, 11 Ianuarie 2022, ora 15:45

95 citiri

Trei noi focare de COVID-19 în licee, cu 39 de elevi pozitivi în Timiș la o săptămână după începerea școlii

Direcţia de Sănătate Publică Timiş a anunţat marţi, 11 ianuarie, că în trei licee din Timişoara se înregistrează focare de COVID-19, unde toate cele 39 de cazuri pozitive sunt din rândul elevilor.

Cele trei licee din Timişoara cu focare sunt "Nicolaus Lenau" (11 cazuri), Baptist (9 cazuri) şi "C.D. Loga" (19 cazuri).

Totodată, a crescut cu peste 30 de cazuri numărul minorilor contaminaţi cu SARS-CoV-2, în ultima zi.

Conform sursei citate, în ultimele 24 de ore, în judeţul Timiş au fost confirmate 458 cazuri noi de infectări cu virusul SARS-CoV-2, din care două cadre medicale, 86 de minori şi 255 în Timişoara, toate cifrele fiind în creştere.

În spitalele din judeţ sunt internaţi 211 bolnavi cu COVID-19 şi suspecţi, iar 21 de peroane sunt tratate în ATI. Nu s-a înregistrat niciun deces.

Rata de infectare a urcat la 2,61 la mia de locuitori pe judeţ, în timp ce Timişoara a intrat în scenariul roşu, cu 3,44 la mie, alături de alte 13 localităţi. Cel mai ridicat indice de contaminare cu SARS-CoV-2 - 8,35 la mie, este în comuna Dumbrăviţa, limitrofă Timişoarei.

Pe lângă cele trei focare din licee, mai este unul activ la Spitalul de Copii "Louis Ţurcanu", cu 12 cazuri de persoane infectate.

Citeste si:

Doi membri ai grupării mafiote Camorra, arestați în Timiș. Vor fi predați statului italian

Polițiștii au prins marți, 11 ianuarie, în România, doi asociați ai grupării mafiote italiene Camorra. Cei doi, Gerardo și Ioana Angiletta (soț și soție) se aflau în localitatea...

Condiția pusă de ministrul Educației elevilor pentru modificarea criteriilor de acordare a burselor. ”Toți banii de burse din buget vor fi folosiți strict cu această destinație”

Bursele elevilor din 2022 nu se vor acorda pe baza mediilor din semestrul I al acestui an școlar, ci pe baza celor de la finalul anului școlar 2020-2021, anunță Consiliul Național al Elevilor,...

DigiSport.ro

TelekomSport.ro

DigiSport.ro

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă