Trei militari ruşi au murit, catapultați accidental dintr-un bombardier strategic Tu-22M

2 săptămâni in urmă 2

Tragedia s-a produs marți, 23 martie, pe un aerodrom de lângă Kaluga, vestul Rusiei. Cei trei militari și-au pierdut viața în urma declanşării accidentale a scaunului lor ejectabil la pornirea motoarelor bombardierului strategic Tupolev-22M3, a anunţat Ministerul Apărării rus, potrivit Agerpres, care citează Reuters şi AFP.

„La 23 martie, în cursul pregătirilor la sol pentru zborul unui Tu-22M3, sistemul scaunului ejectabil s-a declanşat accidental”, potrivit ministerului. „Din cauza altitudinii insuficiente pentru deschiderea paraşutelor, trei membri ai echipajului” au decedat, a adăugat instituţia de apărare rusă.

Un membru al echipajului a supravieţuit, potrivit agenției TASS. Printre cei trei militari ucişi se află şi comandantul unui regiment de aviaţie.

O comisie formată din specialişti ai aviaţiei militare a fost trimisă pe acest aerodrom, aflat la sud-vest de Moscova, pentru a stabili cauza accidentului.

Tu-22M este un bombardier şi avion de patrulare maritim supersonic, cu aripi cu geometrie variabilă, cu rază de acţiune lungă de concepţie sovietică, constituind varianta modernizată a modelului Tu-22. Avioanele de acest tip sunt concepute pentru a distruge ţinte terestre şi maritime cu rachete ghidate supersonice şi bombe în orice moment al zilei şi în orice condiţii meteorologice, potrivit agenţiilor de presă ruse. 

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă