Trei hackeri nord-coreeni, acuzati de SUA ca au comis atacuri cibernetice prin care au furat peste 1,3 miliarde de dolari

1 lună in urmă 1

Statele Unite au pus sub acuzare trei programatori nord-coreeni pentru un furt cibernetic de peste 1,3 miliarde de dolari, in bani si criptomonede. Victimele hackerilor au fost: companii, banci sau studiouri de film.

Potrivit acuzatiilor, Jon Chang Hyok, 31 de ani, Kim Il, 27 de ani, si Park Jin Hyok, 36 de ani, au furat bani in timp ce lucrau pentru serviciile de spionaj militar din Coreea de Nord. Park a mai fost acuzat anterior, intr-o plangere facuta publica in 2018.

Departamentul de Justitie a anuntat ca hackerii sunt responsabili de o gama larga de activitati penale si atacuri cibernetice de amploare, inclusiv unul efectuat in 2014 impotriva Sony Pictures Entertainment ca razbunare pentru producerea filmului "The Interview", care a avut ca subiect asasinarea liderului nord-coreean.

Acestia mai sunt acuzati ca au participat la crearea virusului WannaCry 2.0, care a afectat in special Serviciul National de Sanatate din Marea Britanie, in mai 2017.

Actele de inculpare mai acuza hackerii ca au accesat retelele informatice si au abuzat de protocoalele SWIFT ale unor banci din sudul si sud-estul Asiei, Mexicului, Africii si ca au lansat aplicatii malitioase, din mai 2018 pana in septembrie 2020, avand ca tinta aplicatii pentru criptomonede.

Separat, un cetatean canadiano-american a pledat vinovat pentru spalarea unei parti din banii hackerilor.

Dosarul a fost inregistrat sigilat pe 8 decembrie 2020 si a fost facut public miercuri, intr-un tribunal federal din Los Angeles.

Desi cei trei sunt acuzati ca lucreaza pentru guvernul nord-coreean, Statele Unite acuza ca acestia au locuit uneori in diverse tari, inclusiv in China si Rusia.

Citeste si:

Parlamentarii raman fara pensii speciale. Deputatii si senatorii au adoptat proiectul de lege cu 357 de voturi "pentru"Premiera in istoria hotilor de lemn de pe Valea Trotusului. Un camion supraincarcat s-a intors in padure sa descarce bustenii incarcati ilegalProblema voucherelor de vacanta omora turismul pentru ca bugetarii nu le meritaKelemen Hunor, despre sporurile bugetarilor: "Nu te obliga nimeni sa lucrezi la stat daca sunt atat de multe pericole la fiecare colt"Surpriza uriasa de la Consiliul Legislativ. Fostul deputat PSD, Florin Iordache, avizeaza pozitiv proiectul de lege de desfiintare a Sectiei Speciale

Citeste mai multe despre hackeri Coreea de Nord SUA furt

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă