Trei frați sirieni, care plănuiau un atentat terorist în Europa, au fost arestaţi. Un steag ISIS găsit la percheziții

2 săptămâni in urmă 18

Autorităţile din Germania şi Danemarca au dejucat planul comiterii unui atac terorist în Europa, arestând trei islamişti de origine siriană, suspectaţi de legături cu reţeaua teroristă Stat Islamic. 

Trei fraţi sirieni au fost arestaţi în cadrul unei operaţiuni antiteroriste a autorităţilor din Germania şi Danemarca. Indivizii sunt acuzaţi de complot în vederea comiterii unui atac terorist, susțin surse din cadrul serviciilor de securitate, citate de publicaţia Der Spiegel și preluate de Mediafax.

Operaţiunea a fost declanşată după ce autorităţile germane au depistat că unul dintre sirieni, un individ în vârstă de 33 de ani aflat în Danemarca, a comandat cinci kilograme de sulf şi cinci kilograme de pulbere de aluminiu, cerând expedierea materialelor la adresa fratelui său, în orăşelul german Dessau. Autorităţile germane cred că materialele pot fi utilizate pentru fabricarea unui dispozitiv exploziv.

Poliţia germană a descins în locuinţa suspectă din Dessau, dar nu a găsit încă materialele comandate. În schimb, au fost găsite materiale pirotehnice şi un steag al reţelei teroriste Stat Islamic.

În cadrul anchetei au fost arestaţi preventiv trei fraţi sirieni în vârstă de 33, 36 şi 40 de ani.

Anchetatorii suspectează că aceştia pregăteau comiterea unui atac terorist în Germania, Danemarca ori în alt stat european.

Editor : A.A.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă