Trei dosare penale deschise în urma protestului de la metrou. DIICOT verifică acuzaţiile de terorism, iar Cătălin Drulă a sesizat DNA

2 săptămâni in urmă 2

Circulaţia metrourilor este blocată din cauza protestului spontan al sindicaliștilor, iar în cauză sunt trei sesizări penale, a anunţat ministrul de Interne, Lucian Bode.

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a anunţat că plângerea companiei Metrorex a fost direcţionată către DIICOT, iar un alt dosar a fost deschis de Parchetul Sectorului 4. Compania Metrorex acuză protestatarii de terorism şi sabotaj, conform ministrului Lucian Bode. De asemenea, ministrul Drulă a anunţat că a sesizat DNA-ul în acest caz.

Ministrul transporturilor, Cătălin Drulă, a anunţat că a depus o plângere penală la Direcţia Naţională de Anticorupţie împotriva celor responsabili de blocarea metroului.

„Tocmai am depus plângere penală la DNA împotriva celor responsabili pentru blocarea metroului bucureștean astăzi”, a scris Cătălin Drulă pe pagina de Facebook.

Ministrul transporturilor a enumerat şi infracţiunile pentru care a sesizat DNA:

zădărnicirea combaterii bolilorabuz în serviciutrafic de influențăfolosirea funcției pentru favorizarea altor persoanefolosirea de către liderii sindicali a influenței și autorității în scopul obținerii de bani, bunuri și foloase necuveniteșantajinfracțiuni contra siguranței circulației pe căile ferate

Cerem procurorilor să identifice persoanele către care să ne îndreptăm pentru a recupera banii în instanță civilă. Prejudiciul este în curs de cuantificare. Acțiunea ilegală a unui grup mafiot de a lua un oraș ostatic nu poate rămâne fără un răspuns ferm din partea autorităților și din partea justiției.

Cătălin Drulă:

„Metroul trebuie eliberat și trebuie să revină în circulație. Abia atunci se poate organiza un dialog adevărat despre problemele metroului.
Conturile grase ale firmei controlate de Ion Rădoi nu sunt un subiect legitim de dialog și nici nu trebuie alimentate din vistieria statului”, a mai scris Cătălin Drulă.

Au fost date 23 de amenzi în valoare de 125.000 de lei, conform Digi24.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă