Trei dintre polițiștii torționari, ARESTAȚI preventiv

2 luni in urmă 8

Trei dintre polițiștii care au torturat doi bărbați au fost arestați preventiv / Foto: Inquam Photos, Octav GaneaTrei dintre polițiștii care au torturat doi bărbați au fost arestați preventiv / Foto: Inquam Photos, Octav Ganea

Trei dintre polițiștii care au torturat doi bărbați au fost arestați preventiv. Tribunalul Bucuresti a luat această decizie târziu în noapte, după ce a judecat propunerea procurorilor. Reamintim că 9 polițiști de la Secția 16, din Capitală, sunt acuzați că au sechestrat și torturat doi bărbați. Una dintre victime a povestit, la Realitatea Plus, chinurile și umilințele la care a fost supus de agenții cu comportament de interlopi. Tânărul a fost dus pe un câmp, unde a fost bătut și umilit de oamenii legii. Totul, după ce omul le-a atras atenția polițiștilor că nu respectau legea și nu purtau masca de protecție. 

VINERI, 05 MARTIE 2021, 08:03

SURSĂ: realitatea.net

AUTOR: REALITATEA.NET

Cei nouă polițiști făceau parte dintr-un filtru organizat în zona străzii Calea Șerban Vodă, din Bucureşti.

Șapte dintre aceștia, folosindu-se de armamentul din dotare, au încătuşat una dintre persoane și au transportat-o, împotriva voinței sale, pe un teren viran situat la periferia Capitalei, în sectorul 4, "unde 5 dintre aceştia au exercitat pentru aproximativ 30 de minute violențe fizice asupra victimei, aplicându-i lovituri repetate cu corpuri contondente în zona superioară a corpului, a capului, a membrelor superioare și inferioare, dar și în zona degetelor mâinilor și a tălpilor", potrivit comunicatului de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul București.

Totodată, unul dintre inculpaţi a supus persoana vătămată unor tratamente degradante, mai precizează sursa citată.

În tot acest timp, ceilalţi doi agenţi de poliţie au asistat în mod pasiv la violenţele exercitate asupra persoanei vătămate, iar după exercitarea actelor de violenţă, victima a fost abandonată pe terenul viran.

Mărturia șocantă a tânărului maltratat de polițiștii de la Secția 16: "M-au bătut cu bastoanele și au urinat pe mine"

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă