Trei de la Craiova, trei de la CFR Cluj! Jucătorii testaţi antidoping duminică noapte la meciul din Bănie

4 săptămâni in urmă 18

  • Liga 1: Poli Iași - Hermannstadt, luni, 17:30, Digi Sport 1

  • Liga 1: Viitorul - Gaz Metan, luni, 20:30, Digi Sport 1

A fost un meci aprig, la finalul căruia câte trei jucători de la fiecare echipă au fost testaţi antidoping. Acţionarul oltenilor, Mihai Rotaru, s-a ţinut de cuvânt şi după ce a cerut teste de sânge şi de urină la jocul din etapa trecută, cu FCSB, scor tot 0-0, a făcut-o şi acum, la meciul cu echipa campioană. 

Bancu, Cicâldău şi Papp, respectiv Chipciu, Omrani şi Aurelio au fost testaţi antidoping la meciul Universitatea Craiova-CFR Cluj, scor 0-0

Cei trei fotbalişti ai oaspeţilor testaţi au fost Alex Chipciu, Billel Omrani şi Luis Aurelio, în timp ce de la echipa gazdă au fost selectaţi Nicuşor Bancu, Alex Cicâldău şi Paul Papp. 

Conform protocolului din perioada de pandemie, testele jucătorilor vor fi ţinute 14 zile la camera-frig, după care vor fi analizate. În general, rezultatele vin după circa trei săptămâni, ceea ce înseamnă că vom afla dacă totul este în regulă undeva la jumătatea lunii mai.

Craiova va cere şi va plăti testare antidoping la 30 la sută dintre meciuri

Înaintea partidei cu FCSB, Mihai Rotaru a anunţat că speră ca testele făcute de ANAD să vizeze circa 30 la sută dintre meciuri. Controalele sunt plătite de cître cluburile care solicită acest lucru. Un test de urină, costă 1611 de lei, adică în jur de 330 de euro. La meciul FCSB-Universitatea Craiova s-au făcut şi teste de sânge, iar costul total plătit pentru controlul unui jucător a fost de aproximativ 1.000 de euro.

"Nu vreau să discut de control antidoping la FCSB, dar pot să vă spun că noi am cerut în ultimul timp controale începând de la meciul acesta pentru mai multe meciuri, nu doar pentru FCSB. Atât timp cât există ANAD, are o funcție în această societate sportivă. Nu înseamnă că noi avem suspiciuni asupra corectitudinii altora. Noi nu acuzăm. Mie mi se pare corect ca ANAD să facă astfel de controale.

Eu aș fi dispus să aloc o sumă de bani astfel încât 30% dintre evenimente să fie investigate înainte și în timpul competiției. Noi, față de acum două luni, când am schimbat tot staff-ul, arătăm mult mai bine în repriza a doua față de repriza 1.

FCSB arăta bine și când a fost Neubert data trecută. Eu chiar nu cred că sunt lucruri necurate. Noi nu suntem focusați pe nicio echipă. Noi vrem ca la 30% dintre meciurile în care jucăm să fie control antidoping înainte și în timpul meciului. Vor fi controale cerute și plătite de noi. Da, solicitarea s-a făcut către ANAD, dar nu de către mine", a spus Rotaru, recent, la emisiunea Fotbal Club, de la Digi Sport.

Video rezumat Universitatea Craiova-CFR Cluj 0-0

Etichete: teste antidoping , mihai rotaru , video universitatea craiova cfr cluj
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă