Trei copii și bunica lor au murit într-un incendiu, în Texas, după ce au încercat să se încălzească aprinzând un șemineu

3 zile in urmă 4

Pe fondul unui val de frig neobișnuit, întreruperea alimentării cu energie electrică și apă caldă au afectat săptămâna trecută statul american Texas. Situația gravă a produs tragedii inimaginabile. Săptămână trecută, trei copii, Olivia, 11 ani, Edison, 8 ani, și Colette, 5 ani, au murit alături de bunica lor într-un incendiu provocat de aprinderea unui șemineu, scrie CNN. Înghetați, ei încercaseră doar să se încălzească. Doar mama celor mici a supraviețuit.

În Texas, 3.000.000 de imobile au rămas fără curent de la începutul săptămânii trecute, după ce, în Texas, stat obișnuit cu o climă blândă în perioada iernii, temperaturile au scăzut la minime de -18 grade Celsius, zilele trecute.

Lăsaţi în beznă şi fără căldură, o parte dintre rezidenţi au fost duşi de voluntarii Crucii Roşii în adăposturi provizorii. Nu toți au fost norocoși. Familia Nguyen a trăit o tragedie

Înfrigurați și rămași acasă, în suburbia Sugar Land din metropola Houston, Jackie, copiii Olivia, 11 ani, Edison, 8 ani, și Colette și bunica Le au încercat să se încălzească aprinzând șemineul.

Trei copii și bunica lor au murit într-un incendiu, în Texas, după ce au încercat să se încălzească aprinzând un șemineuFoto: Facebook Jackie Pham Nguyen

„Am jucat cărți, cei mici, încercau să o învețe pe bunica lor din tainele unui joc. În jur de 21.30 ne-am băgat cu toții în pat. Următorul lucru pe care îl știu clar e că m-am trezit în spital”, a spus Jackie Nguyen, pentru CNN.

Mama a fost anunțată, ulterior, de faptul că nici copii, nici bunica lor nu au supraviețuit incendiului, a cărui cauză e încă cercetată de autorități.

Pentru Jackie au apărut, ulterior, doar flash-uri care dor: „Îmi amintesc doar că era întuneric. Am coșmaruri, aud că trosnește în jurul meu, ca și cum ai băgat lemne pe foc”.

Doug Adolph, un purtător de cuvânt al autorităților din Sugar Land, a declarat pentru CNN că mama „a trebuit să fie ținută ca să nu se întoarcă în casă. Implora și țipa după copiii și mama ei”.

Potrivit autorităților, localizarea incendiului de marți, 16 februarie, a durat aproape două ceasuri.

Adolph a spus că întreg cartierul a rămas fără curent de cel puțin opt ore.

Olivia și Colette și-ar fi sărbătorit zilele de naștere la rând, luna viitoare, pe 27 și 28 martie. Olivia era pasionată de schi și de excurisii. Lui Edison îi plăcea să picteze.

Refugiată din Vietnam, bunica Le a ajuns în Kansas fără nimic, iar Jackie Nguyen spune că mama ei și-a sacrificat viața pentru a-i oferi o viață mai bună.

Jackie a deschis un cont pe site-ul de donații GoFundMe. A strâns deja peste 275.000 de dolari. „Vreau să fac ceva durabil pentru ei”, a spus Nguyen, care intenționează să deschide o fundație caritabilă.

Potrivit rapoartelor autorităților, 60 de oameni au murit din cauza frigului în SUA. Președintele american Joe Biden a declarat stare de dezastru major în Texas, statul cel mai afectat de valul de frig extrem care a lovit SUA, și a anunțat că va merge acolo, dacă prezența sa nu reprezintă o povară pentru eforturile de ajutorare.

Foto: GoFundMe

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă