Trei copii confirmaţi cu COVID-19, internaţi la Spitalul de Pediatrie Sf Maria din Iași

1 lună in urmă 13

 Arhivă Sursa foto: Arhivă

Trei copii confirmaţi cu COVID-19 sunt internați la Spitalul de Pediatrie Sf Maria din Iaşi. Anunțul a fost făcut, marți, chiar de reprezentanții unității medicale, în cadrul unei conferinţe de presă.

MARŢI, 07 SEPTEMBRIE 2021, 16:47

SURSĂ: realitatea.net

AUTOR: Ivancica Mihaela

Aceste cazuri prezintă forme moderate ale bolii, însă unul dintre copii are deficit imun şi o patologie pre-existentă, a precizat purtătorul de cuvânt al Spitalului de Pediatrie Sf Maria din Iaşi, dr Lavinia Ionescu.

Medicul a mai spus că după începerea şcolii în mod fizic este posibil să crească incidenţa COVID-19 în rândul copiilor.

,,Problema într-adevăr rămâne odată cu începerea şcolii. Dacă incidenţa va creşte, în funcţie de restricţiile care se vor institui, vom face faţă situaţiei. Sfătuim părinţii să fie foarte atenţi la orice modificare a stării de sănătate a copiilor. În general, pacienţii pediatri, copiii, au şi simptomatologia digestivă. La noi, mai mult de 56% dintre copii au venit cu deshidratare, cu gastroenterocolite. În astfel de cazuri părinţii ar trebui să apeleze la medicul de familie sau la spital, să facă un test. Desigur, este şi simptomatologie respiratorie", a explicat dr Lavinia Ionescu.

Managerul Spitalului de Pediatrie din Iaşi, Alina Belu, şi-a exprimat speranţa ca acest val patru al pandemiei să nu afecteze mulţi copii: ,,Având experienţa valului trei, suntem optimişti în ceea ce priveşte valul patru. Sperăm să trecem cu bine şi peste acest val patru".

Aceasta a declarat, totodată, că în funcţie de incidenţa bolii în rândul copiilor, se va decide cu privire la extinderea zonei roşii, pentru a asigura tratamentul corespunzător.

,,Momentan avem nouă paturi, dar ele pot fi extinse până la 100, având în vedere că vor fi finalizate lucrările la clădirea din partea dreaptă de la intrare, care va fi dată în folosinţă. Sunt paturi cu oxigen şi aer comprimat. Nu sunt paturi ATI. Sperăm ca incidenţa să fie mai mică şi să nu fim nevoiţi să blocăm zona aceasta pentru pacienţi pozitiv COVID-19", a declarat Alina Belu.

De la începutul lunii august, de când a început din nou să crească incidenţa cazurilor de COVID-19, la Spitalul Sf Maria au fost internaţi şase copii. În cursul valului trei au fost internaţi 273 de copii confirmaţi pozitiv la COVID-19, care au avut simptomatologie moderată sau severă. 

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă