Trei cazuri de coronavirus la SCM Rm. Vâlcea! Meciul cu Odense din Liga Campionilor în pericol!

2 months ago 3

Coronavirusul lovește din nou în handbalul românesc. SCM Rm. Vâlcea este acum echipa unde virusul și-a făcut apariția. Două jucătoare importante din echipa olteană au fost depistate pozitiv cu coronavirus. Este vorba de Mireya Gonzalez, vicecampioană mondială cu naționala Spaniei, și Kristina Liscevici, centru naționalei Serbiei.

După întoarcerea echipei din Franța, acolo unde Vâlcea a jucat pe 12 septembrie, contra Brestului, în Liga Campionilor, la cele două jucătoare au apărut primele simptome. ”Luni echipa a avut zi de pauză după întoarcerea din Franța. Marti, fetele au venit la mine și mi-au spus că nu mai au miros. Imediat am mers cu ele și le-am testat, au fost izolate, iar echipa a renunțat la antrenamentele de miercuri”, a anunțat președintele SCM Rm. Vâlcea, Florin Verigeanu. 

10 teste din august și până acum!

”Fetele au purtat mască pe drum, în aeroport, în avion, la hotel. Tot timpul se dezinfectează. Noi, la Rm. Vâlcea, de la începutul lunii august, am făcut 10 teste COVID de persoană și până acum nu am avut niciun test pozitiv. Am făcut testări înainte de Final Fourul Cupei României, înainte de plecarea la Brest ”, a adăugat Verigeanu. Nimeni nu știe ce se va întâmpla în continuare. SCM Rm. Vâlcea urmează să joace sâmbătă, de la ora 17:00, cu HC Odense (Danemarca) în etapa a doua a Ligii Campionilor. ”Toată echipa a efectuat joi dimineața un nou test COVID. Rezultatele au venit după-amiaza. A mai apărut, din păcate, un singur caz, cel al secundului Goran Kurtes”, a spus șeful clubului vâlcean. Vâlcea urmează să înștiințeze Federația Europeană de Handbal și așteaptă să se ia o hotărâre.

Buducnost a jucat fără 10 jucătoare la Koprivnica

Conform regulamentului EHF, Vâlcea și-ar putea amâna meciul cu Odense dacă Direcția de Sănătate Publică Vâlcea va considera că la echipă există un focar și că se pune în pericol sănătatea jucătoarelor și a adversarelor. Nu mai târziu de săptămâna trecută însă, campioana Muntenegrului Buducnost Podgorica a făcut deplasarea la Koprivnica pentru meciul cu Podravka fără 10 jucătoare depistate pozitiv. Buducnost a pierdut meciul pentru că a trebuit să joace cu multe junioare!

Szeged-PSG amânat în Liga Campionilor, la masculin 

A existat un prim caz de amânare a unei partide de Liga Campionilor, dar la masculin. Disputa dintre Pick Szeged-Paris Saint Germain, care ar fi trebuit să se joace joi seara, a fost amânată la o dată nedesemnată încă. Clubul maghiar a anunțat, fără a face public numele, că o persoană a fost descoperită pozitiv, că toți jucătorii au intrat în contact cu aceasta, iar echipa a intrat în carantină. În funcție de noile teste COVID pe care cei de la Pick Szeged le vor face, se va ști dacă meciurile următoare din Liga Campionilor se vor putea disputa. Până atunci, în Ungaria, o serie de meciuri din Liga masculină s-au amânat pentru că la mai multe echipe de handbal au fost descoperite cazuri pozitive. 

 Brăila a pierdut meciul din Cupa României 

Primul club afectat în România de coronavirus a fost Dunărea Brăila. Nu mai puțin de 9 persoane de la echipa dunăreană au fost testate pozitiv exact înaintea debutului formației în sferturile de finală ale Cupei României. Pentru că federația nu mai avea cum să amâne meciurile și să stabilească alte date de disputare, Dunărea Brăila a pierdut la masa verde, 0-10, chiar întâlnirea cu SCM Rm. Vâlcea! Oltencele s-au calificat direct în semifinale și apoi aveau să câștige trofeul. z

Ce a pățit virusologul chinez care susține că are dovada că noul coronavirus a fost creat în laborator din Wuhan

Libertatea

Playtech: Gigi Becali, la un pas să PIARDĂ TOT! Ce se întâmplă acum la FCSB. Patronul a primit cele mai PROASTE vești
Read Entire Article
Powered By Seo Tools