Trebuia să fie o bijuterie! Stadionul de 300 de milioane de euro, abandonat de 12 ani de o forță a Europei

1 lună in urmă 1

Valencia a fost multă vreme a treia forță fotbalistică a Spaniei. Cu o academie de succes, „liliecii” au vândut constant pe sume amețitoare, iar în noiembrie 2006 au considerat că își permit construcția unui nou stadion. Juan Soler, președintele din acel moment, a dezvăluit planurile unei arene cu o capacitate de aproape 80.000 de locuri, toate acoperite. Ar fi fost cel mai modern stadion al lumii la acea dată.

Valencia nu și-a permis noul stadion

Costurile de construcție se ridicau la aproximativ 300 de milioane de euro. Lucrările propriu-zise au început în august 2007 și ar fi trebuit să fie gata înainte de startul sezonului 2009/2010. 

Probleme financiare au dus la sistarea proiectului. În 2011, clubul a încercat renegocierea contractului cu Bankia, fiind de acord să cedeze vechea arenă în propritatea băncii. Nu a funcționat. În 2013, Valencia a adus modificări proiectului, pentru a economisi bani. A redus capacitatea la 61.500 de locuri, a renunțat la câteva sute de locuri de parcare și a remodelat designul interior. De data asta, lucrările nici măcar nu au demarat.

Distanța dintre vechiul și noul Mestalla

Distanța dintre vechiul și noul Mestalla

Valencia are probleme financiare

Cea mai recentă dezbatere pe tema stadionului lăsat în paragină a avut loc la finalul lui 2017. S-a ajuns la un consens cu autoritățile locale, ca arena să aibă doar 54.000 de locuri. Ar fi a 7-a ca mărime din Spania. De data asta, pandemia de coronavirus a fost cea care a încetinit lucrurile.

Conform celor mai optimiste estimări, „Nou Mestalla” ar trebui dat în folosință în 2022. Greu de crezut că proiectul va fi respectat. Valencia trece printr-o perioadă delicată din punct de vedere financiar, fiind nevoită să își vândă cei mai buni jucători în ultimele perioade de transferuri. 

1912este anul inaugurării actualei arene Mestalla. Stadionul a fost renovat ultima dată în 2019, având o capacitate de 48.600 de locuri

Citește și alte știri din fotbalul european: 

Noi detalii despre Super Liga Europei: 3,5 miliarde de euro, 15 fondatoare + UEFA și FIFA amenință!Planul alternativ pregătit de UEFA: Campionatul European, cu porțile închise, într-o singură țară » Rusia, principala favorită

Bianca Brad, dezvăluiri incendiare despre Ștefan Bănică Jr

Libertatea

Playtech: BOMBĂ! George Simion a dat lovitura pentru AUR. A plecat din țară și a stabilit tot: decizia radicală
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă