Tratatament minune descoperit în România. Ce au găsit medicii pentru salvarea bolnavilor de covid

1 lună in urmă 31

Medicii dintr-un spital din Români au descoperit o altă cale spre vindecarea bolnavilor e COVID-19. Ce tratament minune a fost găsit de specialiștii români și care sunt primele experiențe cu această opțiune?

Nou tratament pentru videcarea bolnavilor de COVID-19

Medicii de la Spitalul de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie Victor Babeş din Timișoara au intradus o terapie nouă care s-a dovedit a fi extraordinară în cazul bolnavilor de COVID-19. Aceasta e bazată pe folosirea unui sistem de oxigen cu flux mare.

Mai exact, pacienții sunt ajutați de aparate cu canulă nazală cu debit mare de oxigen. Opțiunea specificată e potrivită în cazul bolnavilor cu forme moderate și severe de infecție cu noul coronavirus.

Aparatul e portabil și asigură primirea de către pacient a unui debit de oxigen umidificat și încălzit care poate să ajungă până la 60 de litri/min, arată un comunicat al Spitalului Victor Babeș. Comparație: Debitul de oxigen asigurat de insttalațiile standard din unitățile medicale e de până la 15 litri/min.

Detalii din partea specialiștilor despre noua abordare

„Folosim aceste aparate la pacienţii cu probleme respiratorii grave. Prin utilizarea lor, reuşim să reducem ceea ce numim spaţiul mort pulmonar. Practic, prin aplicarea acestui tratament, prin folosirea aparatului HFNC, este redus efortul respirator al pacientului.

Gazul pe care îl primeşte bolnavul este încălzit, este adus la temperatura corpului uman şi este umidificat. Trebuie spus că, inclusiv tubul de transport este încălzit pentru a preveni răcirea aerului şi condensarea vaporilor de apă. Această umidificare a aerului este foarte importantă întrucât, dacă nu ar avea loc, procedura ar face mai mult rău decât bine”, a declarat Monica Marc, expert din cadrul spitalului.

„E mai confortabil și mai tolerant decât sistemele cu mască”

Specialiștii susțin că această terapie poate fi utilizată pe termen lung în cazul pacienților care necesită suport ventilator în urma afecțiunilor pulmoare obținute în urma infectării. Spitalul Victor Babeș a primit ca donație trei asemenea aparate de oxigen cu canulă nazală cu debit mare care acum sunt folosite în zona roșie a seșciilor de pneumologie.

„Cel mai mare câştig este scăderea riscului de mortalitate prin folosirea acestui aparat. Mai mult, datorită canulei, este mai confortabil şi mai bine tolerat decât sistemele de ventilatie non-invazivă cu mască. Totodată, riscul de dispersie a bioaerosolului în încăperi este mai mic. Dar, repet, principalul avantaj este că putem să îi ajutam pe colegii noştri din ATI, să degrevam secţia de Terapie Intensivă”
Monica Marc, medic primar pneumolog la Spitalul Victor Babeş Timişoara.

The post Tratatament minune descoperit în România. Ce au găsit medicii pentru salvarea bolnavilor de covid appeared first on IMPACT.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă