Tratamentul anti-COVID care l-a vindecat pe Donald Trump a fost aprobat in Europa. "Poate fi folosit pentru pacientii confirmati"

1 lună in urmă 2

A fost finalizata evaluarea terapiei anti COVID-19 dezvoltata de compania americana Regeneron, anunta Agentia Europeana pentru Medicamente.

Concret, terapia va putea fi utilizata in tratarea pacientilor infectati cu COVID-19 in anumite conditii.

"Agentia a concluzionat ca respectiva combinatie cunoscuta sub denumirea REGN-COV2 poate fi folosita pentru tratarea pacientilor confirmati cu COVID-19 care nu au nevoie de oxigenare suplimentara si care sunt in pericol sa dezvolte forme severe ale COVID-19", a anuntat EMA intr-un comunicat.

Agentia a afirmat de asemenea ca recomandarea poate fi folosita ca un ghid in tarile Uniunii Europene pana la emiterea unei autorizatii de piata.

EMA afirma ca decizia a fost luata in urma evaluarii datelor privind combinatia de medicamente casirivimab si imdevimab si ca rezultatele preliminare arata ca aceasta reduce incarcatura virala (cantitatea de virus din tesuturi) si ca a dus la mai putine vizite medicale legate de COVID-19.

Majoritatea efectelor secundare au fost usoare sau moderate


In ceea ce priveste efectele secundare majoritatea acestora au fost usoare sau moderate, afirma agentia.

EMA a mai anuntat ca tratamentul va fi primi autorizare pentru piata dupa finalizarea ca evaluarii continue ("rolling review") demarate la 1 februarie.

Cocktailul de casirivimab si imdevimab dezvoltat Regeneron a fost autorizat pentru folosirea de urgenta in SUA in noiembrie si a fost administrat fostului presedinte american Donald Trump.

Mai puteti citi:

Fosta politista Irina Alexe (USR PLUS), pensionata la 42 de ani cu pensie speciala, numita secretar de stat la InterneGreseala de 50 de milioane de dolari facuta de un bunic roman care voia sa le vanda australienilor o cantitate uriasa de droguriFemeie din Bucuresti, amendata dupa ce a sesizat la Politie un furt. Ce a decis instantaCum a ajuns Ana Bogdan marea dragoste a prietenului fostului iubitDaunele morale primite de o femeie cu sotul si copilul morti intr-un accident, considerate prea mari. Suma finala stabilita de judecatori
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă