Tratament revoluţionar pentru pacienții cu Covid-19 la Timişoara. Rezultatele sunt excepționale!

1 lună in urmă 1

Un tratament revoluţionar al medicilor din Timișoara aplicat pacienţilor cu Covid-19 este benefic în special pentru cazurile moderate și cele severe. Conform comunicatului de presă pus la dispoziție de Spitalul de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie „Victor Babeş” din Timișoara, aparatul este portabil și asigură primirea de către pacient a unui debit de oxigen umidificat și încălzit care poate să ajungă până la 60 de litri/min. Pentru a putea realiza o comparație cu aparatura standard de oxigen, aceasta din urmă are un debit de până la 15 litri/min.

Tratament revoluţionar  pentru pacienții cu Covid-19

„Folosim aceste aparate la pacienţii cu probleme respiratorii grave. Prin utilizarea lor, reuşim să reducem ceea ce numim spaţiul mort pulmonar. Practic, prin aplicarea acestui tratament, prin folosirea aparatului HFNC, este redus efortul respirator al pacientului. Gazul pe care îl primeşte bolnavul este încălzit, este adus la temperatura corpului uman şi este umidificat. Trebuie spus că, inclusiv tubul de transport este încălzit pentru a preveni răcirea aerului şi condensarea vaporilor de apă. Această umidificare a aerului este foarte importantă întrucât, dacă nu ar avea loc, procedura ar face mai mult rău decât bine”, a declarat unul dintzre experţii din cadrul spitalului, Monica Marc.

Terapie pe termen lung

Specialiștii susțin că această terapie poate fi utilizată pe termen lung în cazul pacienților care necesită suport ventilator în urma afecțiunilor pulmoare obținute în urma infectării.

Spitalul a primit ca donație trei asemenea aparate de oxigen cu canulă nazală cu debit mare care acum sunt folosite în zona roșie a seșciilor de pneumologie. „Cel mai mare câştig este scăderea riscului de mortalitate prin folosirea acestui aparat. Mai mult, datorită canulei, este mai confortabil şi mai bine tolerat decât sistemele de ventilatie non-invazivă cu mască. Totodată, riscul de dispersie a bioaerosolului în încăperi este mai mic. Dar, repet, principalul avantaj este că putem să îi ajutam pe colegii noştri din ATI, să degrevam secţia de Terapie Intensivă”, a mai spus Monica Marc, medic primar pneumolog la Spitalul „Victor Babeş” din Timişoara.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă