Transylvania Open, finala. Simona Halep – Anett Kontaveit, LIVE VIDEO, 17:30, Digi Sport 2. Simona vrea primul trofeu din 2021

4 săptămâni in urmă 27

  • Liga 2: Astra - Petrolul, duminică, 12:30, Digi Sport 1

  • Finala Transylvania Open: Simona Halep - Anett Kontaveit, duminică, 17:30, Digi Sport 2

Halep țintește primul trofeu din 2021, Kontaveit vrea la Turneul Campioanelor

Simona Halep (30 de ani) n-a mai câștigat un turneu WTA din septembrie 2020, când s-a impus pe zgura de la Roma. Constănțeanca, fost lider mondial, are 22 de titluri WTA la simplu.

Anett Kontaveit (25 de ani) are cel mai bun sezon al carierei, cu trei titluri WTA (Cleveland, Ostrava, Moscova). Sportiva din Estonia are 14 victorii consecutive pe suprafață rapidă în sală.

Marea miză pentru Kontaveit este calificarea la Turneul Campioanelor de la Guadalajara (10-17 noiembrie), pe care o poate obține doar în cazul în care va câștiga finala de la Cluj.

Simona Halep și Anett Kontaveit s-au mai înfruntat de trei ori în circuitul WTA, iar românca s-a impus de fiecare dată, în minimum de seturi.

Simona Halep – Anett Kontaveit, LIVE VIDEO, 17:30, Digi Sport 2

“Nu voi avea un meci ușor cu Kontaveit, a jucat foarte bine până acum, este încrezătoare. Este doar un meci în plus, vreau să fiu concentrată până la final. Îmi pare rău că fanii nu sunt aici, cred că atmosfera ar fi fost de un milion de ori mai frumoasă. Sper ca oamenii să-mi transmită energie de acasă, cea mai dulce victorie ar fi aici, acasă”, a spus Simona Halep.

"Am petrecut o săptămână frumoasă la Cluj, am jucat bine și mă bucur că m-am calificat în finală. Nu am avut meciuri ușoare, sunt foarte motivată și iau fiecare meci în parte.

Am venit aici cu un singur obiectiv în minte: să obțin calificarea la Turneul Campioanelor. Sunt foarte fericită că în finală voi lupta și pentru acest lucru, nu doar pentru trofeu. Simona Halep este o jucătoare incredibilă, am pierdut împotriva ei de câteva ori, dar acum mă simt foarte bine pe teren. Sunt pregătită pentru duelul cu ea", a spus Kontaveit, pentru Digi Sport.

Parcursul Simonei Halep la Transylvania Open

  • Simona Halep - Gabriela Ruse 6-1, 6-2
  • Simona Halep - Varvara Gracheva 6-4, 6-2
  • Simona Halep - Jaqueline Cristian 6-1, 6-1
  • Simona Halep - Marta Kostyuk 6-0, 6-1

Parcursul lui Anett Kontaveit la Transylvania Open

  • Anett Kontaveit - Aleksandra Krunic 6-3, 7-5
  • Anett Kontaveit - Alison Van Uytvanck 6-3, 6-4
  • Anett Kontaveit - Anhelina Kalinina 6-3, 6-1
  • Anett Kontaveit - Rebecca Peterson 6-3, 6-2

280 de puncte în clasamentul WTA și 29.200 de dolari va primi câștigătoarea turneului Transylvania Open, aflat la ediția inaugurală.

Învinsa în finala turneului de la Cluj va primi 180 de puncte WTA și 16.398 de dolari.

Etichete: finala , wta , simona halep , cluj , anett kontaveit , transylvania open
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă