Transylvania Open, finala | Simona Halep – Anett Kontaveit 2-6, 3-6. Estona, mult prea în formă. "Simo", fără titlu WTA din septembrie 2020

4 săptămâni in urmă 18

 • Liga 2: Astra - Petrolul, duminică, 12:30, Digi Sport 1

 • Finala Transylvania Open: Simona Halep - Anett Kontaveit, duminică, 17:30, Digi Sport 2

Transylvaia Open, finala: Simona Halep - Anett Kontaveit 2-6, 3-6

Chiar dacă meciul a început sub semnul echilibrului, Kontaveit s-a impus prin greșelile mai puține și loviturile mai puternice și și-a adjudecat primul set cu 6-2. Simona a părut și puțin mai obosită, dar poate și cu dureri la spate, după cele întâmplate în ultimele zile.

Cea mai bună lovitură a sa a fost reverul, mai ales cel în lung de linie, însă adversara sa a punctat cu forehandul extrem de puternic și plasat. Halep, care a făcut 15 erori neforțate doar în primul set, nu a reușit nici în cel de-al doilea să revină, chiar dacă a dat această senzație tocmai când Kontaveit avea 5-2.

A făcut însă 4 duble greșeli în meci, față de doar una a estoniencei, care a câștigat al patrulea turneu din 2021.

LIVE VIDEO Transylvaia Open, finala: Simona Halep - Anett Kontaveit 2-6, 3-6:

UPDATE ora 18:48: Simona Halep - Anett Kontaveitt 2-6, 3-6. Game, set și meci pentru Kontaveit, care se califică la Turneul Campioanelor, în premieră. Simona rămâne fără trofeu WTA din septembrie 2020.

UPDATE ora 18:45: Simona Halep - Anett Kontaveitt 2-6, 3-5. După o luptă strânsă, Simona încheie cu stil cel mai lung game al meciului, după câteva reveruri în lung de linie. Halep a făcut a patra dublă greșeală din meci într-un moment crucial, când părea totuși că poate lua game-ul. La un moment dat, a sperat din nou, după un rever în lung de linie. De altfel, aceasta a fost cea mai bună lovitură a Simonei, care ia totuși game-ul.

UPDATE ora 18:34: Simona Halep - Anett Kontaveitt 2-6, 2-5. Cinci game-uri consecutive pentru estonă, care domină la toate capitolele.

UPDATE ora 18:29: Simona Halep - Anett Kontaveitt 2-6, 2-4. Un nou retur câștigător o face pe Kontaveit să aibă 4 game-uri la rând câștigate, ultimul dintre ele cu break.

UPDATE ora 18:26: Simona Halep - Anett Kontaveitt 2-6, 2-3. Estona pare mai bine pregătită fizic și știe că acest meci o poate califica la Turneul Campioanelor, așa că luptă pentru orice minge.

UPDATE ora 18:22: Simona Halep - Anett Kontaveitt 2-6, 2-2. Break Kontaveit. Estona o "plimbă" pe Simona pe tot terenul, iar românca nu ajunge la forehand-urile adversarei sale, care recuperează breakul.

UPDATE ora 18:17: Simona Halep - Anett Kontaveitt 2-6, 2-1. Chiar dacă Simona și-a ridicat nivelul jocului, estona își câștigă serviciul.

UPDATE ora 18:14: Simona Halep - Anett Kontaveitt 2-6, 2-0. Românca face raliuri mai lungi și mai bine controlate.

UPDATE ora 18:10: Simona Halep - Anett Kontaveitt 2-6, 1-0. Start perfect în actul secund, cu game la zero.

UPDATE ora 18:06: Simona Halep - Anett Kontaveitt 2-6. Chiar dacă a părut că poate întoarce situația, Simo nu a rezistat în fața estonei, care ia primul set. E posibil ca problemele la spate să înceapă să-și spună cuvântul. 15 erori neforțate a făcut Simona în acest set, dar și două duble greșeli. 28 de minute a durat primul act.

UPDATE ora 18:02: Simona Halep - Anett Kontaveitt 2-5. Break Simona! Românca face 30-0 pe serviciul adversarei, care trimite însă un forehand în lung de linie, la care Simo nu ajunge cum trebuie și estona vine la fileu si punctează. Cu toate acestea, Halep își adjudecă ultimele puncte ale game-ului și reușește primul ei break.

UPDATE ora 17:59: Simona Halep - Anett Kontaveitt 1-5. Estona face și ea greșeli neforțate, dar are lovituri mai puternice.

UPDATE ora 17:56: Simona Halep - Anett Kontaveitt 1-4. Forehand-urile estonei sunt foarte puternice, Halep încearcă să revină, dar face o greșeală neforțată, trimițând în fileu.

UPDATE ora 17:52: Simona Halep - Anett Kontaveitt 1-3. Primul break al meciului e reușit de estonă. Halep face greșeli neforțate pe propriul serviciu, Anett profită și se impune.

UPDATE ora 17:48: Simona Halep - Anett Kontaveitt 1-2. Halep e foarte aproape de break, după un forehand fantastic, dar estona anulează această șansă a Simonei, profită de o minge mai scurtă, atacă la fileu și puntează.

UPDATE ora 17:44: Simona Halep - Anett Kontaveitt 1-1. Simona servește perfect și face 4 puncte la rând. Meciul începe sub semnul echilibrului.

UPDATE ora 17:40: Simona Halep - Anett Kontaveitt 0-1. Estona își câștigă serviciul.

UPDATE ora 17:37: Începe meciul. Kontaveit servește prima.

UPDATE ora 17:31: Jucătoarele ies pe teren, la încălzire.


Știrea inițială:

Halep țintește primul trofeu din 2021, Kontaveit vrea la Turneul Campioanelor

Simona Halep (30 de ani) n-a mai câștigat un turneu WTA din septembrie 2020, când s-a impus pe zgura de la Roma. Constănțeanca, fost lider mondial, are 22 de titluri WTA la simplu.

Anett Kontaveit (25 de ani) are cel mai bun sezon al carierei, cu trei titluri WTA (Cleveland, Ostrava, Moscova). Sportiva din Estonia are 14 victorii consecutive pe suprafață rapidă în sală.

Marea miză pentru Kontaveit este calificarea la Turneul Campioanelor de la Guadalajara (10-17 noiembrie), pe care o poate obține doar în cazul în care va câștiga finala de la Cluj.

Simona Halep și Anett Kontaveit s-au mai înfruntat de trei ori în circuitul WTA, iar românca s-a impus de fiecare dată, în minimum de seturi.

Simona Halep – Anett Kontaveit, LIVE VIDEO, 17:30, Digi Sport 2

“Nu voi avea un meci ușor cu Kontaveit, a jucat foarte bine până acum, este încrezătoare. Este doar un meci în plus, vreau să fiu concentrată până la final. Îmi pare rău că fanii nu sunt aici, cred că atmosfera ar fi fost de un milion de ori mai frumoasă. Sper ca oamenii să-mi transmită energie de acasă, cea mai dulce victorie ar fi aici, acasă”, a spus Simona Halep.

"Am petrecut o săptămână frumoasă la Cluj, am jucat bine și mă bucur că m-am calificat în finală. Nu am avut meciuri ușoare, sunt foarte motivată și iau fiecare meci în parte.

Am venit aici cu un singur obiectiv în minte: să obțin calificarea la Turneul Campioanelor. Sunt foarte fericită că în finală voi lupta și pentru acest lucru, nu doar pentru trofeu. Simona Halep este o jucătoare incredibilă, am pierdut împotriva ei de câteva ori, dar acum mă simt foarte bine pe teren. Sunt pregătită pentru duelul cu ea", a spus Kontaveit, pentru Digi Sport.

Parcursul Simonei Halep la Transylvania Open

 • Simona Halep - Gabriela Ruse 6-1, 6-2
 • Simona Halep - Varvara Gracheva 6-4, 6-2
 • Simona Halep - Jaqueline Cristian 6-1, 6-1
 • Simona Halep - Marta Kostyuk 6-0, 6-1

Parcursul lui Anett Kontaveit la Transylvania Open

 • Anett Kontaveit - Aleksandra Krunic 6-3, 7-5
 • Anett Kontaveit - Alison Van Uytvanck 6-3, 6-4
 • Anett Kontaveit - Anhelina Kalinina 6-3, 6-1
 • Anett Kontaveit - Rebecca Peterson 6-3, 6-2
 • 280 de puncte în clasamentul WTA și 29.200 de dolari va primi câștigătoarea turneului Transylvania Open, aflat la ediția inaugurală.
 • Învinsa în finala turneului de la Cluj va primi 180 de puncte WTA și 16.398 de dolari.
Etichete: finala , wta , simona halep , cluj , anett kontaveit , transylvania open
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă