Transnistria: Liderul separatist dezinformează în legătură cu vaccinurile donate de România și susține că dozele vin de la OMS

2 luni in urmă 1

Vadim Krasnoselski, liderul separatist al nerecunoscutei republici transnistrene, dezinformează într-o postare pe rețelele sociale în legătură cu dozele de vaccin donate de România, transmite TVR Chișinău.

Astfel, acesta a scris pe canalul său de Telegram că cele 1.800 de doze de vaccinuri venite din România, pe care Chişinăul le va trimite în regiunea transnistreană, ar proveni de la Organizația Mondială a Sănătății.

”Săptămâna viitoare aşteptăm livrarea unui lot de vaccin Astra Zeneca. Acesta este ajutorul umanitar pe linia OMS. 1810 doze. Vom vaccina pe cei care doresc din rândul medicilor, profesorilor, personalului militar şi pensionarilor”, a scris Krasnoselski pe Telegram.

Realitatea este că reprezentanţii Ministerului Sănătăţii din Republica Moldova au anunţat că circa 1.800 de doze de vaccin din lotul de 21.600 de doze, primit din partea României, vor fi trimise la Tiraspol.

România a donat săptămâna trecută peste 20.000 de doze de vaccin Republicii Moldova, iar premierul Florin Cîțu a declarat într-un interviu pentru G4Media.ro că România va trimite încă aproximativ 180.000 de doze până la finalul lunii martie. (Foto: Vadim Krasnoselski și Igor Dodon, doi politicieni pro-ruși în Republica Moldova / Sursa: Presedintia Republicii Moldova)

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă