Transformare importanta pentru Piata Unirii. Proiectul Asociatiei Metrou Usor de unire a liniilor de tramvai DOCUMENT

1 lună in urmă 31

Asociatia Metrou Usor a transmis marti, 6 aprilie, proiectul propriu pentru unirea liniilor de tramvai din apropierea Pietei Unirii din Capitala, astfel incat liniile de tramvai care in prezent intorc la Sfanta Vineri vor putea intoarce chiar in Piata Unirii.

"In urma discutiilor recente aparute in spatiul public cu privire la proiectul de unificare a retelei de #tramvai prin Piata Unirii, Asociatia "Metrou Usor" intampina autoritatile cu o propunere concreta de realizare a acestei conexiuni.

Este un proiect de importanta strategica asteptat de foarte mult timp. Acesta nu doar ca uneste doua retele de tramvai, ci asigura legaturi intre toate mijloacele de transport din #PiataUnirii - o piata dificila si neprietenoasa cu cetatenii, cu statii de #transport public la distante considerabile unele fata de celelalte si cu legaturi dezavantajoase, printre ambuteiaje.

Propunerea Asociatiei "Metrou Usor" pune in prim plan calatorul si transbordarea facila a acestuia: liniile de tramvai care in prezent intorc la Sfanta Vineri vor putea intoarce chiar in Piata Unirii pentru a scuti pasagerii de sute de metri de mers pe jos, statiile de tramvai vor fi conectate direct cu magistralele de #metrou, iar liniile de tip #greentrack, separate de trafic, vor permite traversarea rapida a pietei si vor pune bazele liniilor diametrale de tramvai, ce vor strabate capitala de la un capat la celalalt", se arata in comunicatul asociatiei Metrou Usor.

Tramvai Unirii Amu by Laurentiu Sirbu on Scribd

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă