Transferul unui pacient ars spre Belgia, anulat. Birocrația l-a întârziat o săptămână, iar apoi s-a defectat avionul

4 săptămâni in urmă 12

JOI, 28 IANUARIE 2021, 16:38

SURSĂ: realitatea.net

AUTOR: REALITATEA.NET

În cele din urmă, pacientul a ajuns la Spitalul Floreasca din București. Situația este cu atât mai dramatică cu cât transferul într-o țară străină a fost obținut prin eforturile familiei, în ciuda piedicilor birocratice, potrivit bzi.ro

Pacientul s-a electrocutat la locul de muncă, în Constanța, în 20 ianuarie și a fost transferat cu un elicopter SMURD la Clinica de Arşi de la Spitalul Sfântul Spiridon. Familia a fost cea care i-a găsit apoi un loc într-o clinică de profil din străinătate, iar în urmă cu două zile Ministerul Sănătăţii şi-a dat acordul de zbor pentru acest pacient.

Din nefericire, joi, pacientul nu a ajuns în Belgia, pentru că avionul care-l transporta a revenit din drum de două ori, odată din cauza vremii nefavorabile, a doua oară din cauza unei defecțiuni.

"Am ajuns în situația asta disperată acum pentru că ei nu au fost în stare. Nu au găsit o altă formulă, statul român nu are decât un amărât de avion care se întoarce din drum în situații din acestea nenorocite. (...) Este strigător la cer! (...) nu există altă variantă, nu există alt avion”, a afirmat soția celui accidentat, potrivit sursei citate.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă