Transferul unor pacienți cu COVID în străinătate nu garantează supraviețuirea. Anunțul făcut de ministrul Sănătății

3 săptămâni in urmă 19

Joi, 11 Noiembrie 2021, ora 07:23

118 citiri

Transferul unor pacienți cu COVID în străinătate nu garantează supraviețuirea. Anunțul făcut de ministrul Sănătății

Ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila, afirmă că transferul în străinătate al unor pacienţi cu patologia COVID-19 nu le asigură acestora supravieţuirea, subliniind că vaccinarea este aspectul asupra căruia oamenii ar trebui să se concentreze. "Ideea că noi nu putem să însănătoşim oamenii, în primul rând nu trebuie să ne gândim la asta. Nu ar trebui să ne gândim foarte mult la medicamente. (...) Ar trebui să vorbim numai şi numai de vaccinare, ca măsură de protecţie”, susţine Cseke Attila.

"Noi am fost ajutaţi de state – de Ungaria, de Polonia, de Austria, de Germania, ieri am transferat în Italia patru pacienţi – dar, din 91 totuşi, au mai decedat şi în aceste ţări, ceea ce ce arată? Că această boală este, în anumite privinţe, total imprevizibilă. Deci chiar o spitalizare în partea occidentală a Europei nu a fost cheia succesului, scuzaţi-mă, adică a vindecării pentru unii pacienţi, chiar dacă i-am dus în străinătate. Deci, ideea că noi nu putem să însănătoşim oamenii, în primul rând nu trebuie să ne gândim la asta. Nu ar trebui să ne gândim foarte mult la medicamente. Sigur, statul român face tot ce e posibil să avem medicamente”, a afirmat Cseke Atiila, miercuri seară, la Digi 24.

El consideră că "ar trebui să vorbim numai şi numai de vaccinare, ca măsură de protecţie".

Ministrul a făcut referire, răspunzând unor întrebări, şi la situaţia din unele spitale unde pe flacoane de Favipiravir, medicament folosit pentru tratarea pacienţilor COVID, pe cutiile cărora scrie că au depăşit termenul de garanţie luna trecută, au fost aplicate etichete pe care scrie că termenul de valabilitate este în luna iulie a anului viitor.

Cseke a arătat, în acest context, că pe cutii a fost "imprimat greşit termenul de valabilitate", Agenţia Medicamentului a suspendat temporar comercializarea lor, iar după ce a verificat situaţia a aprobat folosirea lor. Ministrul a explicat că este vorba despre două serii din medicamentul Favipiravir, care au fost produse în aprilie 2021, au termen de valabilitate 15 luni şi "nu e nicio problemă".

Citeste si:

 „Nu sunteți un neamț serios ci un leneș ahtiat după imagine”

Tudor Chirilă a postat miercuri, 10 noiembrie, un mesaj video foarte dur la adresa președintelui Klaus Iohannis. Artistul spune despre acesta că este ”un ticălos”, în principal pentru...

De ce nu renunță PNL la nominalizarea lui Florin Cîțu ca premier. Ce șanse are să ajungă din nou în funcție

După ce s-a lovit de refuzul categoric din partea PSD de a-l nominaliza din nou pe Florin Cîțu pentru funcția de premier, liberalii intenționează să renunțe la președintele partidului, iar...

DigiSport.ro

ObservatorNews.ro

Adevarul.ro

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă