Transferul anului: David Popovici, multiplu campion european la înot, a plecat de la Steaua la Dinamo

4 săptămâni in urmă 27

„Super-transferul anului: înotătorul David Popovici a ales Dinamo”, au anunțat duminică reprezentanții clubului, potrivit Mediafax.

„Cel mai talentat înotător român din noua generație, David Popovici (17 ani), se alătură celui mai titrat club sportiv al României”, scrie pe pagina de Facebook a Clubului Sportiv Dinamo.

Multiplul campion european de juniori, una dintre marile surprize ale Jocurilor Olimpice de la Tokyo, unde a fost la numai două sutimi de medalia de bronz la 200 metri liber, își va continua cariera la clubul din Ștefan cel Mare. Alături de el va veni și antrenorul Adrian Rădulescu, au mai anunțat reprezentanții CS Dinamo.

David Popovici era legitimat la CSA Steaua.

„Pierdere enormă pentru Steaua!”

De partea cealaltă, „Asociația Steliștilor 1947” a reacționat imediat pe Facebook după anunțul mutării lui David Popovici la Dinamo.

„Pierdere enormă pentru Steaua!

«Cel mai talentat înotător român din noua generație, David Popovici (17 ani), a semnat cu Dinamo.

„Multiplul campion european de juniori, una dintre marile surprize ale Jocurilor Olimpice de la Tokyo, unde a fost la numai două sutimi de medalia de bronz la 200 metri liber, își va continua cariera la Dinamo. Alături de el va veni și antrenorul Adrian Rădulescu», este anunțul făcut de clubul rival.

Ne întrebam oare ce putea Dinamo să ofere mai mult decât Steaua? Bazinul olimpic pe care Steaua, club cu campioană olimpică, nu este în stare să îl construiască?

Ce face oare departamentul de marketing al clubului pentru a aduce venituri și imagine pentru club, ca astfel de situații să nu aibă loc? Ce face domnul comandant pentru dezvoltarea infrastructurii pentru sport a clubului?

- zero promovare performanțe sportive ale actualilor și foștilor campioni steliști

- zero promovare și planuri pentru dezvoltarea infrastructurii

- zero campanii de atragere sponsori și suporteri, mai ales la sporturile de echipă!

Care este strategia pe termen mediu și lung?

Tot punem aceste întrebări de peste 7 ani!!!”

David Popovici, după revenirea de la JO: Sunt „fenomenul”, „extraterestrul”... Acești termeni mă flatează, dar nu mă caracterizează

După întoarcerea de la Jocurile Olimpice de la Tokyo, înotătorul David Popovici a vorbit, în exclusivitate la Digi24, despre ce a însemnat pentru el această experiență unică. A fost incredibil de aproape de o medalie, la numai 2 sutimi de secundă. El a spus că doar participarea la o astfel de competiție este în sine o bucurie. Îi îndeamnă pe copii să facă sport și speră că-și va păstra capul pe umeri și că valul de simpatie pe care se află acum nu îi va influența modul de a fi.

„Sunt «fenomenul», «regele», «extraterestrul», toți acești termeni mă flatează. «Extraterestru» îmi place. Mă flateaza acești termeni, dar nu pot zice că mă caracterizează. Mă consider un puști de 16 ani care înoată repede, care știe să vorbescă, și încerc să duc o viața cât mai normală, de adolescent”, a spus David Popovici la Digi24.

Editor : L.C.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă