Transelectrica, primele EXPLICAȚII după pana MAJORĂ de curent din România: Cauzele incidentului vor fi analizate la nivel european

1 lună in urmă 1

Pana de curent a cuprins jumătate din țară, după ce au apărut probleme în distribuție. Este vorba de mai multe judete din nord-vest, printre care: Cluj, Bistrița Năsăud, Sibiu, Maramureș, Mureș și Constanța.

Citește și Nord-vestul României - în întuneric! Pană de curent în mai multe județe de țară: fluctuații de tensiune

Reţeaua Electrică de Transport din România a fost readusă la condiţiile normale de funcţionare în jurul orei 16.00, toţi consumatorii afectaţi fiind realimentaţi în jurul orei 16.45, susţine Transelectrica. 

„Vineri, 8 ianuarie 2021, la ora 15.05, s-a produs un incident la nivelul rețelei electrice de transport europene interconectate, care a condus la declanșarea mai multor echipamente din rețelele electrice de transport atât din România, cât și din alte țări. La nivelul României a fost afectată zona de nord-vest a țării.

Rețeaua Electrică de Transport din România a fost readusă la condițiile normale de funcționare în jurul orei 16.00, toți consumatorii afectați fiind realimentați în jurul orei 16.45. 

Cauzele și condițiile în care s-a produs acest incident urmează să fie analizate și identificate la nivelul Asociației Operatorilor de Transport și Sistem din Europa – ENTSO-E”, a anunțat compania într-un comunicat de presă

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă