Traian Berbeceanu: Voi face controale inopinate și unde voi constata că nu sunt respectate regulile sanitare, va răspunde șeful instituției respective/ Sporim controalele tocmai ca să nu carantinăm Capitala

2 luni in urmă 25

Prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, a declarat pentru G4Media că va efectua controale inopinate în București, în diferite zone și instituții, pentru a se asigura personal că regulile sanitare sunt respectate. În cazul în care măsurile nu sunt aplicate corespunzător, șeful instituției sau responsabilul de zona controlată va fi chemat și tras la răspundere, a declarat prefectul.

Miercuri, începând cu ora 10:00, va avea loc o întâlnire cu toți șefii instituțiilor de control care au în atribuții gestionarea crizei COVID-19 în Capitală, pentru a spori supervizarea măsurilor de protecție.

Referitor la situația infectărilor pe sectoare, Traian Berbeceanu a declarat pentru G4Media că este relativ uniformă în toate zonele Bucureștiului și nu există diferențe majore.

Context

Declarațiile prefectului vin în contextul în care viitorul viceprimar al Capitalei pe probleme de sănătate, în prezent consilier general, Vlad Voiculescu, a declarat marți, în exclusivitate pentru Europa FM, că va discuta cu primarul general despre posibilitatea instituirii carantinei în București.

Voiculescu spune că secțiile ATI din Capitală sunt pline, iar cifrele comunicate oficial în județul Ilfov, privind numărul de bolnavi de covid, ridică semne de întrebare.

”Aproape 10 mii de cazuri în ultimele șapte zile. Secțiile ATI sunt pline. Dacă lucrurile continuă așa, cu siguranță va trebui luată în considerare, inclusiv, solicitarea de carantină. (…) Voi avea o discuție cu Primarul General mai târziu, astăzi”, a declarat Voiculescu.

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă