Traian Berbeceanu depune jurământul în calitate de prefect al Capitalei

4 luni in urmă 15

Traian Berbeceanu depune jurământul, vineri, în calitate de prefect al Capitalei. La eveniment iau parte şi ministrul de Interne, Marcel Vela, şi primarul ales al Capitalei, Nicuşor Dan.

Principalele declaraţii din timpul ceremoniei de învestitură a lui Traian Berbeceanu

Traian Berbeceanu: Numirea mea în funcţia de prefect a municipiului Bucureşti mă onorează şi mă responsabilitează. Sunt vremuri deosebite cu provocări mari. 

Am convingerea că le vom face faţă. Vreau să îi asigur pe colegii din Prefectură de tot sprijinul meu şi împreună să-i asigurăm pe cetăţenii din Bucureşti să le vom asigura soluţii, nu scuze şi justificări.

Marcel Vela: "Un prefect are partener administraţia publică, în special administraţiile locale. Domnul Berbeceanu are şansa să gestioneze relaţia cu primarul general care acum la început va fi una de succes".

Domnul Berbeceanu face o activitate echivalentă cu activitate a şase prefecţi dacă numărăm sectoarele. Dincolo de a gestiona Capitala, volumul de muncă pentru noul prefect este la un nivel foarte ridicat ca timp şi implicare. 

Avem toată încrederea în domnia sa - domnul premier Ludovic Orban, toţi miniştrii, în noul prefect. Îi urăm mult succes.

Nicuşor Dan: "Prefectul Capitalei are multe probleme de rezolvat. Mult timp, Prefectura nu a fost implicată. Este o problemă la nivelul uneia dintre instituţiile pe care la aveţi în subordine - Agenţia Fondului de Mediu. Bucureştiul are o problemă de siguranţă publică şi sunteţi persoana care trebuie să adreseze această problemăâ

Sunt probleme urgente pe care trebuie să le adresaţi - alegerile parlamentare. 

Trebuie să revolvăm criza sanitară acută cu care ne confruntăm. Veţi avea în mine un partener. Vă felicit! Veţi foarte mult de muncă!"

Potrivit unui anunţ al MAI, evenimentul va avea loc în faţa sediului Instituţiei Prefectului Bucureşti.

Ludovic Orban a vorbit, vineri, la Suceava, despre ce îl recomandă pe Traian Berbeceanu să fie prefect al Capitalei. Premierul a explicat că fostul şef al BCCO Alba e un om corect şi ferm care va fi un prefect "foarte bun" la Bucureşti.

Ludovic Orban, laude pentru Traian Berbeceanu. "E un om ferm. Va fi un prefect foarte bun la Bucureşti"

Toate condiţiile legale au fost respectate pentru numirea lui Traian Berbeceanu în funcţia de prefect al Capitalei. Asupra probităţii morale şi competenţelor profesionale ale acestuia nu există dubii, a declarat vineri şeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă, citat de Agerpres.

"Asupra probităţii morale şi competenţelor profesionale ale domnului Traian Berbeceanu nu cred că există dubii în spaţiul public. În ceea ce priveşte chestiunile procedurale, pentru numirea domniei sale în funcţia de prefect al municipiului Bucureşti au fost respectate toate condiţiile legale", a precizat Dancă, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria, întrebat în legătură cu faptul că Traian Berbeceanu a fost numit, iniţial, într-o funcţie la grupul PNL din Camera Deputaţilor pentru a putea fi desemnat, ulterior, în funcţia de prefect.

Ionel Dancă, despre fostul prefect al Capitalei. "Guvernul a decis că este oportună înlocuirea acestuia"

Ionel Dancă a explicat că în cazul fostului prefect al Capitalei, Gheorghe Cojanu, "s-a aplicat formula mobilităţii în funcţie, respectiv detaşarea acestuia în cadrul corpului de inspectori guvernamentali".

"Corpul inspectorilor guvernamentali este corpul aflat la dispoziţia Guvernului, pentru diverse reglementări, atribuţii, în ceea ce priveşte zona aceasta de monitorizare, asistenţă, a serviciilor publice din cadrul administraţiei publice centrale, este o zonă de competenţă unde Guvenul a considerat că domnul Gheorghe Cojanu poate să activeze în continuare, în timp ce, evident, pentru funcţia de prefect Guvernul a decis că este oportună înlocuirea acestuia cu altă persoană, cu domnul Traian Berbeceanu", a precizat Dancă.

Traian Berbeceanu a fost numit oficial noul prefect al Capitalei. Decizia a fost publicată în Monitorul Oficial pe 22 octombrie, conform hotărârii de Guvern. Berbeceanu l-a înlocuit pe fostul prefect Gheorghe Cojanu, după ce acesta s-a bâlbâit în privinţa numărului de infectări cu coronavirus din Bucureşti. De asemenea, acesta nu ştia nici care este rata de infectare anunțată de DSP.

Gheorghe Cojanu a fost numit în funcţia de inspector guvernamental în cadrul Secretariatului General al Guvernului. Totodată, Guvernul a decis joi printr-o hotărâre, care a fost publicată în Monitorul Oficial, eliberarea din funcţia de subprefect al municipiului Bucureşti a Matildei-Nicoleta Goleac.

Artificiul PNL pentru numirea lui Traian Berbeceau la Prefectura Capitalei. Fără acesta numirea nu ar fi posibilă

Traian Berbeceanu, fost șef al Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate Alba Iulia, a fost numit la finalul anului trecut șeful de cabinet al ministrului de Interne, Marcel Vela. Fostul polițist a devenit cunoscut după ce a condus ancheta împotriva unei grupări de hoți de fier vechi din Hunedoara.

În iunie 2016, a fost achitat în primă instanţă pentru mai multe infracţiuni, printre care spălare de bani, luare de mită, fals în înscrisuri sub semnătură privată, sprijinire a unui grup infracţional organizat şi complicitate la delapidare. În acelaşi dosar, procurorii acuzaţi că au fabricat probele care au dus la incriminarea şi înlăturarea sa au fost condamnaţi la închisoare. Ioan Mureşan a primit şapte ani de închisoare, Nicolaie Cean a primit trei ani de închisoare, iar Alin Muntean patru ani de închisoare, pedepse cu executare. Sentinţa nu este definitivă.

Instanţa i-a obligat pe Ioan Mureşan, Alin Muntean şi Nicolaie Cean, la plata sumelor de 97.632 lei cu titlu de daune materiale reprezentând diferenţe salariale şi 100.000 euro cu titlu de daune morale, în solidar, către partea civilă Traian Berbeceanu. De asemenea, i-a obligat să plătească, în solidar, părţii civile Traian Berbeceanu sumele de 37.206 lei reprezentând cheltuieli judiciare ocazionate de judecată, respectiv de 15.759 lei reprezentând cheltuieli judiciare la urmărirea penală.

Cine este de fapt Traian Berbeceanu, noul prefect al Capitalei. Proaspătul înscăunat a avut probleme cu Justiţia

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă