Traian Berbeceanu, decis să atace decizia lui Clotilde Armand cu spitalele: „Dacă considerăm că este nelegală, în mod categoric o vom ataca”

2 luni in urmă 1

Traian Berbeceanu, decis să atace decizia lui Clotilde Armand cu spitalele: „Dacă considerăm că este nelegală, în mod categoric o vom ataca”

Traian Berbeceanu, prefectul municipiului București, a spus că va ataca decizia Primăriei Sectorului 1 de a nu mai finanța spitalele de pe teritoriul sectorului doar dacă aceasta se dovedește a fi nelegală.

„Nu are nicio importanță ce declarații publice fac partidele politice sau oamenii politici. Acea HCL nu a ajuns încă la Prefectură. Așa cum bine știți, instituția prefectului exercită controlul de legalitate. Când o vom avea, vom analiza foarte bine situația”, a declarat Traian Berbeceanu, atunci când a fost întrebat dacă va bloca Hotărârea de la Sectorul 1.

„Dacă considerăm că este nelegală, în mod categoric o vom ataca”, a mai spus Traian Berbeceanu. Anterior, prefectul și-a arătat respectul pentru co-președintele Alianței USR-PLUS, Dacian Cioloș, pentru că și-a arătat susținerea pentru continuarea sa în funcție. Berbeceanu a spus că își va duce mandatul la bun sfârșit.

Daniel Tudorache: Visul lui Clotilde Armand s-a împlinit!

Și Daniel Tudorache, fostul primar al Sectorului 1, a criticat decizia luată de Primărie.

„Visul primarului validat s-a împlinit. Spitalele din Sectorul 1 nu mai sunt finanțate de la bugetul local. Nu că de la preluarea mandatului ar mai fi investit vreun leu, dar începând de astăzi, prin votul consilierilor USR și PNL, exprimat în ședința extraordinară, nici nu mai trebuie să o facă.

Așadar, de acum înainte, patru spitale importante din București, Spitalul Clinic de Urgență București – Floreasca, Spitalul Clinic de Chirurgie Plastică Reparatorie și Arsuri, Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” și Spitalul Clinic de Urgențe Oftalmologice București, nu vor mai primi nicio finanțare din partea Primăriei Sectorului 1.

Probabil că vor fi lăsate să ajungă în buza colapsului, pentru a fi ‘salvate’ prin privatizare. Și cred că această ‘rețetă’ va fi aplicată multor alte spitale de stat din România”, a declarat Daniel Tudorache.

Gabriela Firea: „Niciun primar nu a îndrăznit să taie finanţarea acelor spitale”

La rândul său, și fostul primar al Capitalei, Gabriela Firea, a avut vineri o şedinţă cu colegii din PSD pentru a discuta tema opririi finanţării a patru spitale din sectorul 1 al capitalei de către primarul Clotilde Armand.

„Considerăm că în plină pandemie România nu-și permite să taie finanțarea niciunui spital. Niciun primar nu a îndrăznit să taie finanțarea acelor spitale. Nu dorim să rămânem doar la stadiul de protest, de indignare, în fața acestei situații grave, ilegale și abuzive. Astăzi, colegii mei de la Sectorul 1 au depus două documente: unul pentru convocarea de îndată, luni, a unei ședințe a consiliului. Al doilea este un proiect de hotărâre care să abroge tăierea finanțării”, a declarat Firea.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă