Traian Băsescu vrea păstrarea măştii la plajă. „Transmisia virusului se face prin aer. N-aş fi un adept al relaxării”

2 săptămâni in urmă 23

Traian Băsescu a fost întrebat despre propunerea secretarului de stat în ministerul Economiei şi Turismului, Paul Ene, care a sugerat că masca de protecţie ar trebui purtată şi în apa mării.

„Am înţeles şi eu de la specialişti că transmisia virusului se face prin aer. Mă duc la mare, dar e bine când mă plimb să port mască. Nu ştiu ce o să fac când mă bag în apă. Aici e greu să dau o soluţie.

Cât stau la plajă e bine să stau cu masca. La mare avem briza care mişcă aerul tot timpul. Cred că nu o scadă presiunea pe ATI.

N-aş fi un adept al relaxării sau al negării riscului de nu-ţi lua măsurile care nu trebuie luate”, a declarat Traian Băsescu, la România TV.

Citeşte şi: EXCLUSIV Traian Băsescu avertizează că deschiderea şcolilor va duce la un nou val de îmbolnăviri. „Cel mai grav lucru este că vom avea decese mai multe”

Fostul preşedinte a reacţionat în contextul în care secretarul de stat în ministerul Economiei şi Turismului, Paul Ene, a vorbit despre regulile care trebuie respectate de către hotelieri dar și de către turiști, în minivacanța de 1 Mai și Paște.

Paul Ene a făcut referire și la obligativitatea purtării măștii la malul mării, mai exact pe șezlong și în apă. Întrebat dacă apa mării este considerată spațiu public, acesta spună că legislația în vigoare obligă turiștii să poarte mască și în apă.

Paul Ene: „În momentul de față, regula clară pentru toată lumea este că în spațiile publice să se poarte masca.”

Jurnalist Antena 3: Marea este spațiul public, nu?

Paul Ene: „Exact. Eu sper că până atunci să găsim o soluție și înțelegere pentru ca acest lucru să nu se întâmple. Dar regulile, în momentul de față, astea sunt. Dacă nu se vor schimba, atunci știm toți ce înseamnă asta.”

Jurnalist Antena 3: Atunci purtăm toți masca pe plajă și în apă.

„Vom vedea. Sper să se găsească soluții în acest sens”, a conchis Paul Ene pentru Antena3.ro.

Citeşte şi: Masca se poartă şi în apă, marea este spaţiul public. Anunţul făcut de secretarul de stat Paul Ene

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă