Tragerea la sorți pentru preliminariile CM 2022 din Qatar. LIVE VIDEO ora 19:00. Cu cine poate fi în grupă România lui Mirel Rădoi?

2 luni in urmă 79

Astăzi, 7 decembrie, la Zurich, de la ora 19:00, are loc tragerea la sorți pentru grupele preliminarii ale CM de fotbal 2022 din Qatar, iar naționala României va fi în urna a doua valorică. Evenimentul este transmis de TVR 1 și va fi în format livetext pe www.prosport.ro.

UPDATE 18:45: Tragerea la sorți începe peste 15 minute, LIVE VIDEO Online pe prosport.ro. România este ultima echipă din urna a doua.

⌛️ The @UEFA Zone #WorldCup preliminary draw begins in just 4 hours

🌍 ICYMI, the 55 European hopefuls have been allocated into these 6 pots based on the #FIFARanking

ℹ️👉 https://t.co/YHKkjUHOsI pic.twitter.com/6LZgh5XCN9

— FIFA World Cup (@FIFAWorldCup) December 7, 2020

Din cauza restricţiilor legate de pandemia de coronavirus, la ceremonie nu vor fi prezenţi reprezentanţii federaţiilor.

Va fi primul Campionat Mondial ce va avea loc în Orientul Mijlociu și de asemenea primul organizat de o țară arabă majoritar musulmană. Acest turneu va fi ultimul în care vor participa 32 de echipe naționale, inclusiv țara gazdă, deoarece următorul va cuprinde 48 de echipe.

Ora 19:00. Tragerea la sorți pentru prelminariile CM 2022 din Qatar. Cu cine poate fi în grupă România lui Mirel Rădoi?

La Zurich, cele 55 de reprezentative europene vor fi împărțite în 6 urne valorice.

Vor fi stabilite, prin tragere la sorți, 10 grupe de câte 5 și 6 echipe. Preliminariile încep pe 24 martie 2021 și se termină pe 29 martie 2022. La CM 2022 se califică 13 selecționate din Europa.

World Cup 2022 seeding pots confirmed. Hopefully Scotland get Denmark, Slovakia, Luxembourg, Andorra & San Marino. 😎 Qualifiers run March to November 2021. Ten group winners qualify for Qatar 2022, ten runners-up go into play-offs.#TartanArmy 🏴󠁧󠁢󠁳󠁣󠁴󠁿 #Scotland pic.twitter.com/gmGYeZoXZB

— Barry Anderson (@BarryAnderson_) November 28, 2020

Câștigătoarele celor 10 grupe merg direct în Qatar. Ocupantele locurilor secunde și cele mai bune două formații din Liga Națiunilor necalificate direct la CM vor intra într-o serie de două baraje pentru a stabili ultimele trei țări europene calificate.

Finala CM din Qatar va fi pe 18 decembrie 2022

Acest turneu va fi de asemenea primul care nu va avea loc în iunie sau iulie, fiind programat de la sfârșitul lunii noiembrie până la jumătatea lunii decembrie.

Se va desfășura într-un interval de timp redus de aproximativ 28 de zile, finala urmând să aibă loc pe 18 decembrie 2022 care este și Ziua Națională a Qatarului.

Urnele pentru tragerea la sorţi se vor baza pe clasamentul FIFA din 26 noiembrie

Iată cum se vor prezenta urnele:

URNA 1
Belgia, Franţa, Anglia, Portugalia, Spania, Italia, Croaţia, Danemarca, Germania, Ţările de Jos

URNA 2
Elveţia, Ţara Galilor, Polonia, Suedia, Austria, Ucraina, Serbia, Turcia, Slovacia, ROMÂNIA

URNA 3
Rusia, Ungaria, Irlanda, Cehia, Norvegia, Irlanda de Nord, Islanda, Scoţia, Grecia, Finlanda

URNA 4
Bosnia-Herţegovina, Slovenia, Muntenegru, Macedonia de Nord, Albania, Bulgaria, Israel, Belarus, Georgia, Luxemburg

URNA 5
Armenia, Cipru, Insulele Feroe, Azerbaidjan, Estonia, Kosovo, Kazahstan, Lituania, Letonia, Andorra

URNA 6
Malta, Moldova, Liechtenstein, Gibraltar, San Marino.

Câteva dintre condițiile pentru tragerea la sorți

Cele 4 finaliste ale Ligii Națiunilor 2021 vor merge în grupe de câte 5 echipe (A-E). O grupă formată din 5 echipe poate conține maximum o finalistă a Ligii Națiunilor 2021. Următoarele echipe nu vor face parte din aceeași grupă: Armenia-Azerbaidjan, Spania-Gibraltar, Kosovo-Bosnia și Herțegovina, Kosovo-Serbia, Kosovo-Rusia, Ucraina-Rusia. Evaluând factorul climatic, Islanda și Insulele Feroe nu vor putea face parte din aceeași grupă. Totodată, Islanda și Insulele Feroe, împreună cu alte 8 țări (Belarus, Estonia, Finlanda, Letonia, Lituania, Norvegia, Rusia, Ucraina) formează lista restricțiilor climaterice de iarnă, astfel că maximum 2 echipe din această listă pot fi în aceeași grupă. Având în vedere distanțele mari: Kazahstan poate fi în grupă cu o singură echipă din categoria Andorra, Anglia, Insulele Feroe, Gibraltar, Islanda, Malta, Irlanda, Irlanda de Nord, Portugalia, Scoția, Țara Galilor. Azerbaidjan poate fi în grupă cu o singură echipă din categoria Islanda, Gibraltar, Portugalia Islanda poate fi în grupă cu o singură echipă din categoria Armenia, Cipru, Georgia, Israel

The post Tragerea la sorți pentru preliminariile CM 2022 din Qatar. LIVE VIDEO ora 19:00. Cu cine poate fi în grupă România lui Mirel Rădoi? appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă