Tragerea la sorți pentru Jocurile Olimpice 2021, azi, ora 11.00. Cu cine va juca naționala lui Mirel Rădoi la Tokyo? | LIVE VIDEO

3 săptămâni in urmă 26

Tricolorii își vor afla astăzi, de la ora 11.00, adversarii de la Jocurile Olimpice de la Tokyo. FIFA a anunțat componența urnelor pentru tragerea la sorți.

Conform procedurii, nu va fi posibil ca două echipe din același continent să fie repartizate în aceeași grupă. Astfel, din urna a doua este clar că selecționata României va întâlni Mexic sau Honduras.

Festivitatea începe la ora 11:00, în direct pe rețelele sociale FIFA (YouTube, Facebook, Twitter).

Tragerea la sorți pentru Jocurile Olimpice 2021, azi, ora 11.00. Cu cine va juca naționala lui Mirel Rădoi la Tokyo?

Echipele au fost repartizate în patru urne pe baza unui clasament construit în funcţie de performanţele de la ultimele cinci turnee olimpice de fotbal, motiv pentru care reprezentativa României se află în urna a patra.

Selecționerul Mirel Rădoi a ales deja lista lărgită de 61 de jucători. Dintre aceștia, 24 evoluează în străinătate. Conform regulamentului, pentru ediția din acest an a Jocurilor Olimpice sunt eligibili jucătorii născuți începând cu 1 ianuarie 1997.

Lotul final va fi format din 18 jucători, dintre care maximum 3 peste limita de vârstă. În afara lotului de 18 vor fi 4 jucători pe lista suplimentară, la care se va apela în cazul unor indisponibilități.

Jocurile Olimpice de la Tokyo au fost inițial programate în 2020, dar au fost amânate pentru anul acesta din cauza pandemiei. Turneul de fotbal va debuta pe 22 iulie și se va încheia pe 7 august. România s-a calificat în urma prestației echipei naționale Under 21 la Campionatul European din 2019, când a ajuns în semifinale.

🚨 #OlympicFootball 🚨

👩 🇯🇵 🇺🇸 🇳🇱 🇸🇪 🇬🇧 🇧🇷 🇨🇦 🇦🇺 🇨🇳 🇳🇿 🇨🇱 🇿🇲

👦 🇯🇵 🇧🇷 🇦🇷 🇰🇷 🇲🇽 🇩🇪 🇭🇳 🇪🇸 🇪🇬 🇳🇿 🇨🇮 🇿🇦 🇦🇺 🇸🇦 🇫🇷 🇷🇴

Join us LIVE – 10:00AM CEST – Weds 21 April #Tokyo2020@Olympics @LindsayTarpley @RyanNelsen1 @MissSamJohnson https://t.co/wLaD4s05Yi

— FIFA.com (@FIFAcom) April 20, 2021

La JO de la Tokyo vor participa 16 echipe:

AFC: Japonia (echipa gazdă), Australia, Coreea de Sud, Arabia Saudită;
CAF: Cote d’Ivoire, Egipt, Africa de Sud;
CONCACAF: Honduras, Mexic;
CONMEBOL: Argentina, Brazilia;
OFC: Noua Zeelandă;
UEFA: Franţa, Germania, România, Spania.

Fără spectatori străini în Japonia?

Organizatorii Jocurilor Olimpice de la Tokyo ar putea amâna pentru luna iunie decizia privind numărul spectatorilor rezidenţi în Japonia care vor fi autorizaţi să participe la întreceri, a anunţat, miercuri, presa niponă, pe fondul agravării pandemiei cu mai puţin de 100 de zile înainte de marele eveniment, informează AFP.

Comitetul de organizare Tokyo-2020 a decis deja să interzică spectatorilor străini să asiste la Jocuri, amânate anul trecut din cauza coronavirusului, şi urma să se pronunţe în privinţa publicului local în aprilie.

Dar, conform presei locale, această decizie nu mai este aşteptată decât în luna iunie, cu aproximativ o lună înainte de ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice, pe 23 iulie.

Într-un comunicat difuzat miercuri, organizatorii au subliniat că au convenit cu Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) o „abordare flexibilă” a problemei din cauza circumstanţelor legate de coronavirus şi ca discuţiile să continue.

The post Tragerea la sorți pentru Jocurile Olimpice 2021, azi, ora 11.00. Cu cine va juca naționala lui Mirel Rădoi la Tokyo? | LIVE VIDEO appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă