Tragedie la Iași! O persoană care aştepta la Taxe şi Impozite a murit FOTO

2 luni in urmă 1

Tragedie la Iaşi! Se întâmplă din nou în România. O perosană a murit aşteptând să plătească impozitele locale. În urmă cu puţin timp, o tragedie s-a produs în cadrul Primăriei Iași. Vorbim despre o persoană care aştepta la Taxe şi Impozite şi căruia i s-ar fi făcut rău cazând. Oamenii prezenţi la scena au sunat de urgenţă la numărul unic 112 pentru a cere ajutorul medical.

Ajunşi la faţa locului, medicii de pe salvare au resuscitat-o timp de 20 de minute dar fără semne vitale. Martorii au povestit în exclusivitate pentru reporterii BZI.RO că femeia a căzut pur și simplu de la masa la care stătea.

Listă datornici ANAF 2021. Anunţ împortant pentru românii din străinătate

Tragedie la Iaşi! Autoritățile locale îi încurajează pe toți ceilalți care au posibilitatea să facă plățile online să achite dările prin intermediul site-urilor dar și prin intermediul aplicațiilor online pe care le-au dezvoltat unele primării.

Dările locale pot fi achitate până pe 31 martie, dar și ulterior, însă până pe 31 martie se acordă o reducere de 10% din totalul de achitat.

Variante pentru plata impozitelor și taxelor locale:

Primăria Municipiului Iași pune la dispoziția ieșenilor și o modalitate facilă și modernă de plată a taxelor și impozitelor locale, precum și alte obligații către bugetul local și central. Astfel, pe lângă posibilitatea plăților la Centrul de Informații pentru Cetățeni și la centrele de cartier (Nicolina, Tătărași, Alexandru cel Bun, Păcurari și Frumoasa), ieșenii își pot achita taxele și impozitele online, accesând pe internet platforma www.ghiseul.ro sau eTax (site-ul pentru plata taxelor şi impozitelor locale): https://dfpl.primaria-iasi.ro.

Plata prin Ghiseul.ro

Pentru www.ghiseul.ro există două modalități de plată: plata fără autentificare şi cea cu autentificare. Pentru plata fără autentificare nu sunt necesare date de acces (utilizator și parolă). Dacă ieşenii aleg această variantă de plată, aceştia nu vor putea consulta în timp real situația obligațiilor de plată și istoricul tranzacțiilor, astfel putând fi plătite doar taxe și impozite al căror cuantum este deja cunoscut.

Secțiunea de plată cu autentificare de pe www.ghiseul.ro permite consultarea obligațiilor de plată datorate instituțiilor înrolate și achitarea acestora prin plată online cu cardul (Visa, Visa electron, Mastercard, Maestro). Sunt acceptate la plată cardurile emise de toate băncile din România. Instituțiile de credit pot impune limitări la plăţile prin internet (suma maximă, număr de tranzacţii). Informaţii privind aceste limitări sunt disponibile numai la banca emitentă a cardului. Pentru toate serviciile de plată online nu se percepe nicio taxă suplimentară.

Plata prin eTax

Pentru a efectua plata cu identificare prin eTax (site-ul pentru plata taxelor şi impozitelor locale), atunci se vor comunica credenţialele (numele de utilizator şi parola aferentă) pentru site-ul https://dfpl.primaria-iasi.ro. Sunt necesare date de acces (utilizator și parolă). Acestea vor fi eliberate prin mijloace sigure de către Primăria Municipiului Iaşi.

Cei care doresc parola pentru eTax vor trebui să depună o cerere la Centrul de Informații pentru Cetățeni (sediul central și sediile din cartiere), cerere însoțită de copia cărții de identitate și adresa de email.

Pentru orice detalii, Serviciul Informatizare din cadrul Primăriei Municipiului Iași este la dispoziţia tuturor celor interesaţi la numărul de telefon 0232/267.626

Plăți sigure

Datele fiscale intră sub incidenţa secretului fiscal, precum şi a legilor privind datele cu caracter personal. Obligativitatea prezentării la sediul Primăriei Municipiului Iași pentru solicitarea datelor de acces rezidă în faptul că datele procesate pentru plata taxelor şi impozitelor locale sunt date cu caracter personal. Pentru a asigura protecţia deplină a acestor date şi implicit a titularilor lor de drept (utilizatorii sistemului) este necesară identificarea persoanei care solicită datele de acces de către funcţionarii municipalității. Astfel, o persoană nu poate solicita datele de acces decât pentru contul personal.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă