Tragedie în lumea atletismului! O campioană din Kenya ar fi fost ucisă de soțul ei: „Am pierdut o bijuterie!”

1 săptămână in urmă 20

Șoc în lumea atletismului! Kenyanca Agnes Tirop ar fi fost ucisă chiar de soțul ei. Peste zece zile, sportiva ar fi împlinit vârsta de 26 de ani.

Campioană mondială la cross crountry și de două ori medaliată la Campionatele Mondiale, la 10.000 de metri, Tirop ar fi fost înjunghiată.

În luna august, la Jocurile Olimpice de la Tokyo, ea a încheiat pe locul patru la 5.000 de metri şi recent a stabilit un record mondial la 10 km pe şosea.

Agnes Tirop ar fi fost ucisă de soțul ei: „O stea a atletismului!”

Moartea atletei Agnesc Tirop a fost o adevărată tragedie în Kenya. Sportiva a fost găsită moartă în casa ei, după ce a fost înjunghiată în abdomen, cel mai probabil.

Potrivit L’Equipe, Federaţia Kenyană (AK) a anunţat că a pierdut „o bijuterie, o stea a atletismului cu ascensiune fulgerătoare”.

World record holder Agnes Tirop, 25, has been found dead at her home in Kenya.

She was a two-time World Athletics Championships bronze medallist, and finished fourth in the Olympic 5,000m final two months ago.https://t.co/f33rCB5mTp pic.twitter.com/L6w3OOA2UH

— BBC Sport (@BBCSport) October 13, 2021

Președintele Kenyei, Uhuru Kenyatta a vorbit și el despre decesul campioanei: „Este îngrijorător și extrem de trist să pierzi un atlet atât de promițător, care a adus deja glorie țării noastre, la 25 de ani”.

Tirop a devenit campioană mondială la cross country în 2015, la doar 19 ani.

La 10.000 de metri, ea a fost medaliată cu bronz la Campionatele Mondiale din 2017 şi la ediţia din 2019, iar la Jocurile Olimpice din acest an a sperat să prindă un loc pe podium.

The post Tragedie în lumea atletismului! O campioană din Kenya ar fi fost ucisă de soțul ei: „Am pierdut o bijuterie!” appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă