Tragedie în Iași. O femeie de 38 de ani, fără cormobidități, a murit de Covid-19 în timp ce se afla la cumpărături. Ce tratament luase acasă

3 săptămâni in urmă 24

Momente de groază în Iași, acolo unde o tânără mămică a murit în timp ce se afla la cumpărături alături de soț și copilul de trei ani. Imediat cum i s-a făcut rău, soțul a apelat numărul unic de urgență 112, la fața locului prezentându-se un echipaj medical. În ciuda tuturor eforturilor depuse de medici, femeia nu a mai avut nicio șansă.

Femeia credea că are gripă

În urma celor întâmplate, soțul tinerei le-a dezvăluit medicilor că aceasta era nevaccinată, însă credea că are gripă. Potrivit bărbatului, femeia s-a tratat acasă cu medicamente de gripă, fără să consulte vreun medic în acest sens.

Familia se afla la cumpărături, atunci când i s-a făcut rău și a căzut secerată la pământ. Până la sosirea medicilor, aceasta a intrat în stop cardio-respirator, fiind transportată de urgență la spital, unde i s-a efectuat un test Covid. Din păcate, rezultatele au arătat că femeia era infectată cu SARS-CoV-2, iar șansele de supraviețuire erau minime. În ciuda faptului că activitatea cardiacă i-a revenit pentru câteva minute, saturația femeii ajunsese la 20%, iar starea sa de sănătate era extrem de gravă, nerăspunzând la manevrele de resuscitare făcute ulterior.

“S-a găsit că saturația în oxigen era 20%, respirațiile erau agonice, tensiune nemăsurabilă. La ajungerea echipajului de terapie intensivă era în stop. S-a efectuat resuscitare.

Inițial, activitatea cardiacă a revenit pentru câteva minute. A ajuns în UPU a Spitalului Sf. Spiridon. Testul antigen rapid era pozitiv pentru COVID. S-a suspicionat o embolie pulmonară, ca complicaţie a Covid-ului. Din păcate nu a răspuns la manevrele de resuscitare”, a explicat Dr. Diana Cimpoeșu.

Familia, în stare de șoc

Medicul a mai explicat cu regret că acest caz arată clar situația unei persoane perfect sănătoase, dar nevaccinată, care a murit din cauza unui tratament necorespunzător și a lipsei prezenței la medic în timp util. Familia este în stare de șoc, iar medicii sunt dezamăgiți din cauza neputinței în fața morții.

„Familia a fost înmărmurită şi desigur echipa medicală a fost extrem de îndurerată. Este un caz clar de COVID 19 care omoară un pacient tânăr, de 38 de ani, nevaccinat, care a rămas acasă şi s-a tratat singur pentru o simplă gripă”, a concluzionat medicul Diana Cimpoeşu.

În urma acestui eveniment dramatic, DSP a dispus o anchetă epidemiologică, urmând ca toți contacții direcți ai femeii să fie testați și, după caz, izolați la domiciuliu sau monitorizați.

The post Tragedie în Iași. O femeie de 38 de ani, fără cormobidități, a murit de Covid-19 în timp ce se afla la cumpărături. Ce tratament luase acasă appeared first on IMPACT.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă