Tragedie in gimnastica. Un fost antrenor american s-a sinucis. Fusese acuzat de agresiuni sexuale si trafic de persoane

1 lună in urmă 2

John Geddert, fost antrenor al echipei de gimnastica a SUA, care a avut legaturi cu medicul Larry Nassar si a fost pus sub acuzare joi pentru agresiuni sexuale si trafic de persoane, s-a sinucis, informeaza Reuters, conform news.ro.

Geddert a fost pus sub acuzare, intre altele, pentru trafic de fiinte umane si munca fortata, agresiuni sexuale si pentru ca a mintit autoritatile.

"Biroul meu a fost notificat ca trupul neinsufletit al lui John Geddert a fost gasit dupa-amiaza tarziu, dupa ce barbatul s-a sinucis. Este finalul tragic al unei povesti tragice pentru toti cei implicati", a precizat intr-un comunicat procurorul general din Michigan, Dana Nessel.

Geddert a fost antrenorul echipei feminine a SUA care a castigat aurul olimpic in 2012 si fostul proprietar al Twistars Gymnastics Club pentru sportivi de elita, unde Nassar trata gimnastele.

Cea mai distractiva comunitate de pariori este la Mozzart Bet . Ai cote de top la pariuri sportive si pariuri live, cote marite la loterii, distractie la sloturi, casino live cu dealer si adrenalina la maxim la cursele de caini si cai. Alatura-te comunitatii acum si ai 100% bonus la prima depunere!

Cele doua acuzatii de agresiune sexuala sunt legate de fapte din 2012.

Potrivit procurorilor, Geddert si-a folosit reputatia de antrenor al echipei olimpice si le-a promis parintilor ca isi poate transforma elevele in sportive de nivel mondial. Sub pretextul antrenamentelor, Geddert a expus multe tinere unui mediu de abuzuri in forma continuata, in care a si neglijat sfaturile medicilor, cu exceptia celor ale lui Nassar.

Geddert a fost suspendat de USA Gymnastics in ianuarie 2018.

Larry Nassar, fostul medic al echipei americane de gimnastica, a fost condamnat in 2018 la inchisoare pe viata pentru ca a agresat sexual cel putin 265 de victime, majoritatea gimnaste.

Citeste si:

Simona Halep a confirmat participarea la un turneu de anvergura luna viitoare


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă